avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

In perioada 1.09.1997-22.10.1998 am functionat ca invatator calificat.
1.10.1998-31.08.2002-figurez in cartea de munca cu concediu fara plata,eu participand la facultate,cursuri la zi.Mentionez ca in acesti 4 ani,mi s-a pastrat postul de titular in invatamant.
Incepand cu 1.09.2002 si pana in prezent,functionez a si profesor titular pe perioada nedeterminata,avand o intrerupere pentru concediu ingrijire copil intre 25.08.2006-01.07.2007.
Conform noii legi,inteleg ca nu pot trece la transa urmatoare pentru spor de stabilitate,deoarece nici studiile,cu toate ca postul s-a pastrat,nici concediul ingrijire nu se considera vechime in munca.Mai mult,mi s-a spus ca nici perioada cat am fost invatator nu mi se mai ia in calcul,pentru ca a fost intrerupta de facultate.
As dori foarte mult sa ma lamuriti si pe mine cand pot trece la 10-15 ani si de ce facultatea nu poate fi vechime efectiva,atata timp cat postul a ramas viabil.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:55, 21 August 2011
Interventie moderator:
:rtfm:
ondino:

1. In Regulament Forum Avocatnet.ro scrie:
1.3. Nu ne dorim sa postezi mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editezi mesajul anterior (in cele 24 de ore cat poti edita mesajul).

2. Asadar colegul meu, @freeelis, are dreptate.
3. Dvs. ati scris doua mesaje consecutive (unul la orele 17.29 si altul la 17.42). Puteati sa editati si sa completati mesajul precedent.
4. De ce trebuie sa reactionati asa? Nu s-a intamplat nici o nenorocire dar colegul meu a vrut sa va atraga atentia, fara sa va jigneasca.
5. Raspunsurile corecte nu sunt apanajul moderatorilor. Ele pot fi date de oricare din utilizatorii de pe forum si care au cunostinte temeinice si experienta in domeniul respectiv.
6. Lasati pe beneficiarii raspunsurilor noastre sa aprecieze calitatea acestora si ei vor fi cei care vor multumi celor care au dat raspunsuri corecte.
7. Daca ne atacam si ne jignim intre noi credeti ca este bine?
ondino a scris:

freeelis a scris:

1. Legea nr.7/2007 a intrat in vigoare de la data de 20.01.2007. Aici parerile sunt impartite ..cunosc cazuri in Bucuresti in care i s-a recunoscut aceasta vechime dupa 20.01.2007, chiar daca persoana a intrat in CCC in 2006.

2. Intr-adevar, perioada de CCC nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.

:offtopic:
Postarea mai multor mesaje consecutive intr-o discutie este o incalcare a Regulamentului de postare, atata timp cat aveti la dispozitie cele 24 de ore cat puteti edita mesajul

Domnule moderator,de ce sa fie incalcare a regulamentului,cand este vorba despre 2 mesaje pe care le-am scris ca raspuns citand 1 utilizator si un moderator si nu aceeasi persoana?
Sau ati fost deranjat de faptul ca raspunsul corect nu a venit din partea dvs?

:offtopic:
Daca ati fi citit Regulamentul de postare, ati fi obserrvat ca este vorba despre o incalcare a acestuia ... si nu este pentru prima data cand postati mai multe mesaje consecutive intr-un topic.
Cred ca deranjat sunteti dvs , daca ati postat asa ceva la adresa mea ... va rog sa va abtineti a mai face comentarii inutile la adresa mea sau a aoricarui utilizator de pe acest forum.
Va multumesc pentru informatie,totusi,am rugamintea sa imi faceti un calcul exact,in sensul daca incepand cu 1.09.2011,trec la o noua treapta de vechime 10-14 ani(se poate?)sau cat mai am de asteptat(deoarece am primit mai multe pareri).Multumesc.
otiliaadriana a scris:

In perioada 1.09.1997-22.10.1998 am functionat ca invatator calificat.
1.10.1998-31.08.2002-figurez in cartea de munca cu concediu fara plata,eu participand la facultate,cursuri la zi.Mentionez ca in acesti 4 ani,mi s-a pastrat postul de titular in invatamant.
Incepand cu 1.09.2002 si pana in prezent,functionez a si profesor titular pe perioada nedeterminata,avand o intrerupere pentru concediu ingrijire copil intre 25.08.2006-01.07.2007.
.......
va multumesc

Parerea mea este :
01.09.1997 - 22.10.1998 vechime in munca si in invatamant
22.10.1998 - 31.08.2002 CFP - nu constituie vechime in munca
01.09.2002 - 25.08.2006 vechime in munca si in invatamant
25.08.2006 - 20.01.2007 stagiu de cotizare pentru pensie
20.01.2007 - 01.07.2007 vechime in munca , dar nu si in invatamant.

otiliaadriana a scris:

Va multumesc pentru informatie,totusi,am rugamintea sa imi faceti un calcul exact,in sensul daca incepand cu 1.09.2011,trec la o noua treapta de vechime 10-14 ani(se poate?)sau cat mai am de asteptat(deoarece am primit mai multe pareri).Multumesc.

Daca am calculat corect,la data de 1 septembrie 2011,aveti vechime efectiva in invatamant(perioada efectiv lucrata)de 9 ani si 3 luni.Pentru a trece la gradatia 3
(corespunzatoare transei de vechime in munca cuprinsa intre10-15 ani).mai aveti nevoie de inca 9 luni lucrate.
In opinia mea,perioada 1.10.1998-31.08.2002,cat ati avut catedra rezervata si ati fost in c.f.p.nu constituie vechime in munca care se ia in calcul la stabilirea transei de vechime pt. acordarea gradatiei(sp.vechime).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transele de vechime in invatamant marimalutan marimalutan Buna ziua. Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Salarizare- încadrare zsofia3 zsofia3 Bună ziua! Sunt titulara în înv. din 1999. În anul șc. 2010-2011 mi s-a aprobat 1 an de concediu fără plată pentru nevoi personale. Aveam 11 ani ... (vezi toată discuția)