avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere mama revenita din cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere mama revenita din cic

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege se aplica in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 5 Decembrie 2013
Se poate concedia respectiva salariata imediat dupa revenirea din CCC.
''Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic.''

Cred ca va reveniti la acel articol din Contractul Colectiv de Munca unde se stipuleaza ca salariata revenita din CCC nu poate fi concediata pentru necorespundere profesionala intrucat timp de 6 luni e in perioada de reacomodare. Din pacate exista si alte temeiuri juridice in baza carora se poate dispune concedierea. De exemplu pe 65 Codul Muncii (desfiintarea locului de munca....nu stiu daca a ramas acelasi articol dupa modificarea Codului Muncii prin Legea 40/2011) concedierea se poate dispune oricand.

Firma nu are probleme financiare; postul nu s-a desfiintat. Ce alte motive in virtutea legii poate invoca angajatorul?
Articol invocat de dvs din CCMN nu mai este in vigoare de la data de 01.01.2011 , intrucat nu mai avem CCMN.

La revenirea din CCC, o persoana poate fi concediata numai in conditiile prevazute de Codul Muncii .. nu este obligatoriu ca, concedierea sa se dispuna in baza art.65 C.mun.

Problemele financiare le poate cunoaste angajatorul si se pot dovedi cu situatiile financiare depuse la institutiile statului.
ITM din judetul meu de apartenenta sustine ca vechiul CCMN se aplica pana la finele anului 2011.....eu speram sa fie asa fiindca mizez personal pe acordarea unor drepturi. Ma casatoresc peste 1 luna. Cele 5 zile libere pentru casatorie nu le pot primi decat in virtutea CCMN care, conform sustinerilor dvs, nu mai exista.....Nu e o tragedie dar parca mi-ar parea rau....:D

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)