avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!Situatia mea este urmatoarea am lucrat cu carte de muca 3 luni di sept 2009 pana in ian 2010 la o firma apoi din sept 2010 pana in iunie 2011 la alta firma deci as avea 13 luni de cotizatie platita.acum am 1 luna de pauza adica nu am mai lucrat nicaieri urmeaza sa intru in somaj din august sau sept si sunt gravida in 4 saptamani.as vrea sa stiu daca ma incadrez sa iau indemnizatia de crestere copil chiar daca sunt in somaj.are ceva daca lunile de contributie nu sunt consecutive/???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 17 Iulie 2011
1. Conventia civila de prestari servicii se poate incheia pentru o perioada de timp bine determinata si pentru o lucrare anume: organizarea arhivei, arhivarea dosarelor de personal, spalarea geamurilor etc.
2. Temeiul unor asemenea convenţii civile este dreptul comun: Codul civil – contractele de locaţiune a lucrărilor (articolele 1470-1477). Singurele condiţii pe care le impune legea civilă sunt “lucrare determinată” şi “timp mărginit” (articolul 1471).
Va Multumesc din suflet!chair Asta vroiam sa fac dar imi era teama de amenda de la itm!
1. Amenda de la ITM se da numai daca se constata ca pentru lucrarea respectiva se putea incheia un CIM.
2. Dar in exemplele date de mine, mai sus, nu e cazul de a incheia un CIM.
Daca nu ia de la ITM amenda, posibil sa ia de la Finante amenda pentru nedepunerea in termen a declaratiei aferente veniturilor realizate in baza conventiei civile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca in ultimile sase luni sunt in somaj dar am o intrerupere de 2 sapt.de cand am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate/ de crestere copil Valias Valias Buna ziua, O prietena de-a mea, insarcinata in 7 saptamani, are contract de munca (perioada determinata) din 29 octombrie 2012. Data aproximativa a nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil silviadinu silviadinu Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 luni.Am fost data afara pe 28 decembrie 2012, cand aveam 3 luni, si dosarul pentru somaj l-am depus pe 16 ianuarie 2013. As ... (vezi toată discuția)