Am avut ghinionul ca masina pe care o detin sa fie lovita de o masina inmatriculata in Bulgaria si a carui sofer avea asigurare RCA/Carte verde de Bulgaria pe numele fostului propietar valabila.
Masina mea era parcata regulamentar si rezultatul accidentului...dauna totala.
Am facut toate demersurile pentru a imi recupera dauna...politia, care a constatat daunele si vina soferului dupa care am fost la asiguratorul corespondent din Romania [editat] la care am deschis un dosar de daune. Pana aici totul a decurs fara probleme. Mi s-a facut o estimare la care am fost de acord si urma sa mi se transfere banii.
Problema a intervenit cand asiguratorii bulgari [editat] au refuzat sa-si asume responsabilitatea in acest caz intrucat masina a fost vanduta unui cetatean roman si nu a fost reinmatriculata in Romania conform Art. 5 din Prealbul si Art. 1 Pct. D din Directiva 2009/103/EC iar dosarul meu v-a fi inaintat catre BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) acest lucru mi s-a comunicat printr-un e-mail de catre [editat].
Este normal asa ceva ?
Ce demersuri mai am de facut pentru a imi fi solutionat cazul cat mai curand ?
Asiguratorul bulgar ar fi un tert in cazul de fata si banii trebuie recuperati de la [editat]?
Apreciez tot ajutorul pe care il pot capata.
Multumesc anticipat.
La oricare asigurator care practica RCA, solicitati documentatia o completati adaugati documentele necesare si o depuneti pentru despagubire de catre FPVS.
Informatii gasiti si direct pe pagina : [ link extern ] /