avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PROBLEMA RECUPERARE DAUNA DE LA ASIGURATOR(I)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PROBLEMA RECUPERARE DAUNA DE LA ASIGURATOR(I)

Am avut ghinionul ca masina pe care o detin sa fie lovita de o masina inmatriculata in Bulgaria si a carui sofer avea asigurare RCA/Carte verde de Bulgaria pe numele fostului propietar valabila.
Masina mea era parcata regulamentar si rezultatul accidentului...dauna totala.

Am facut toate demersurile pentru a imi recupera dauna...politia, care a constatat daunele si vina soferului dupa care am fost la asiguratorul corespondent din Romania [editat] la care am deschis un dosar de daune. Pana aici totul a decurs fara probleme. Mi s-a facut o estimare la care am fost de acord si urma sa mi se transfere banii.


Problema a intervenit cand asiguratorii bulgari [editat] au refuzat sa-si asume responsabilitatea in acest caz intrucat masina a fost vanduta unui cetatean roman si nu a fost reinmatriculata in Romania conform Art. 5 din Prealbul si Art. 1 Pct. D din Directiva 2009/103/EC iar dosarul meu v-a fi inaintat catre BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) acest lucru mi s-a comunicat printr-un e-mail de catre [editat].

Este normal asa ceva ?
Ce demersuri mai am de facut pentru a imi fi solutionat cazul cat mai curand ?
Asiguratorul bulgar ar fi un tert in cazul de fata si banii trebuie recuperati de la [editat]?
Apreciez tot ajutorul pe care il pot capata.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:10, 19 Iulie 2011
Veti putea primi despagubiri de la FPVS prin BAAR.
Trebuie sa faceti dv demersuri catre BAAR, altfel nu exista o cale de rezolvare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc pentru raspuns dar daca imi puteti spune putin mai in detaliu ce fel de demersuri trebuiesc facute as fi recunoscator. O zi buna
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
stefanjr, utilizator
La oricare asigurator care practica RCA, solicitati documentatia o completati adaugati documentele necesare si o depuneti pentru despagubire de catre FPVS.
Informatii gasiti si direct pe pagina :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna rca - bulgaria cip2704 cip2704 Am avut un accident in Bulgaria la inceputul anului in urma caruia au fost implicate masina noastra (inmatriculata in Romania) si trei masini inmatriculate in ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)