Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei lunar.Acum nu am nici un venit, doar indemnizatia de revolutionar fiind beneficiar al legii341/2004.
Va rog sa-mi spuneti daca trbuie sa dau din urma diferenta de bani pana la suma stabilita in decizie(500lei), deasemenea va rog sa-mi spuneti daca in instanta indemnizatia de revolutionar poate face obiectul stabilirii unui alt cuantum al pensiei de intretinere, stiind ca aceasta indemnizatie conform legii 341/2004
art.5, aliniatul2, nu este considerata venit,iar decizia de plata face referire la 1/4 din venit.
Va multumesc.
Nici nu trebuia, pentru ca prin hotarare sunteti obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 500 de lei, iar pentru diferenta neachitata va poate executa silit.
Pana la modificarea cuantumului pensiei de intretinere printr-o noua hotarare, datorati suma deja stabilita.
Suma de 208lei a fost oprita pe talonul de somaj ca suma datorata pentru pensia de intretinere, de ce nu sa retinut toata suma conform deciziei adica 500lei??
Care este cuantumul indemnizatiei de somaj pe care ati primit-o si cum prevede dispozitivul hotararii dvs.- 1/ 4 din venit/ 25 % din venit sau suma fixa de 500 de lei?
Ca sa ne lamurim.
" In raport cu argumentele de fapt si de drept expuse anterior instanta constata intemeiata actiunea motiv pentru care o va admite si va dispune majorarea pensiei de intretinere stabilita in favoarea majorei Dobre Alina de la 388 lei lunar la 500 lei lunar, cu inceperede la data actiunii si pana la terminarea studiilor.dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani.
Pentru aceste motive, in numele legii hotareste
...............Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 500 ron lunar de la data introducerii actiunii.......
Pensie alimentara
ssstoicescu
In cadrul divortului judecatoria a stabilit pensia alimentara.fostul sot a facut epel si Tribunalul a stabilit in procent 33%din venitul fostului sot , pensia ... (vezi toată discuția)