avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei lunar.Acum nu am nici un venit, doar indemnizatia de revolutionar fiind beneficiar al legii341/2004.
Va rog sa-mi spuneti daca trbuie sa dau din urma diferenta de bani pana la suma stabilita in decizie(500lei), deasemenea va rog sa-mi spuneti daca in instanta indemnizatia de revolutionar poate face obiectul stabilirii unui alt cuantum al pensiei de intretinere, stiind ca aceasta indemnizatie conform legii 341/2004
art.5, aliniatul2, nu este considerata venit,iar decizia de plata face referire la 1/4 din venit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dobreroland , utilizator 21:25, 15 Iulie 2011
Potrivit dispozitiilor Art. 409 Cod Procedura Civila, salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite :
- până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;
- până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Acesta este motivul pentru care, desi datorati 500 lei/lunar, vi s-a reținut mai puțin.
Aceasta nu înseamnă că nu datorați diferența dintre suma poprită și cuantumul total al pensiei de întreținere.
Pentru diferență puteți fi executat silit printr-o altă modalitate decât poprirea, de exemplu prin urmărirea bunurilor imobile și mobile pe care le dețineți (apartament, masina etc.)
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
diferenta de bani ce va face obiectul executarii silite poate fi esalonata?
Doar cu acordul creditorului - beneficiar al pensiei de intretinere.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara michaitza1974 michaitza1974 Am primit comunicare acasa ca divortul s-a incheiat si ca trebuie sa platesc pensie alimentara o anumita suma de bani, o alta suma de bani cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ssstoicescu ssstoicescu In cadrul divortului judecatoria a stabilit pensia alimentara.fostul sot a facut epel si Tribunalul a stabilit in procent 33%din venitul fostului sot , pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna seara! Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si ... (vezi toată discuția)