avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort +Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort +Partaj

Buna ziua...

In cazul in care dupa casatorie a fost achizitionat un apartament, la care eu am participat cu 65% din suma, pot pretinde acelas procent in urma partajului ? Ori fiecare beneficiaza de suma cu care a contribuit iar diferenta se imparte egal ?
Exemplu: apartamentul a costat 10.000EUR, eu contribuind cu 6.000 iar sotia cu 4.000.
Fiecare ia suma cu care a participat iar diferenta care ramane din suma cu care s-a vandut se imparte egal.
Este corect? Posibil?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:14, 7 August 2008
din ce am inteles acest apartament a fost dobandit dupa casatorie atunci este bun comun si se imparte la partaj ca sa beneficiati de o cota mai mare trebuie sa dovediti ca banii cu care a-ti contribuit la cumpararea acestuia provin din alti bani decat salariu sau orice alt venit ce poate fi considerat venit comun al familiei !!! ex. de la parinti si ca parintii au considerat aceasta suma ca si cadou doar pt. D-voastra sau orice suma provenita din donatie catre d-voastra etc.!!!

daca explicati mai detaliat provenienta acestor bani, va vom da si raspuns mai...la subiect :">
Suma de bani cu care am participat eu la cumpararea apartamentului am primit-o de la tatal meu, cu titlu de imprumut. Acest imprumut fiind restituit din veniturile mele, eu avand salariul cu mult mai mare decat sotia.
Nu exista inscrisuri care sa ateste acest fapt (suma imprumutata si restituirea acesteia).
De cerut in instanta putem cere ca toate bunurile comune sa revina sotului care reclama faptul ca avut o contributie peste cota de 50%, se va timbra la valoare si instanta va hotari daca cererea e sau nu justificata, in functie de probele aduse: inscrisuri, expertize, martori.
Asadar, fata cap[acitatea de a proba cele dorite, e greu sa convingeti instanta ca dvs. ati contribuit mai mult la crearea averii familiei.
In instanta se admit situatiile clare: , de exemplu eu am avut o casa, am vandut-o si am contribuit cu 80% pentru achizitionarea acesteia noi, am primit o mostenire, o donatie in valoare de ..... lei; am un salariu de 1500 euro si celalalt sot are doar 100 euro, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj hane hane Dupa casatorie, am primit de la parintii mei 25000 Euro (donatie prin notariat) cu care am cumparat un apartament. Ulterior, acesta a suferit multiple ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Donatie valy2008 valy2008 In urma cu cateva luni,din cauza mai multor neintelegeri ,sotia mea a hotarat sa divorteze de mine. vazand ca nu se schimba mai nimic in tot acest timp am fost ... (vezi toată discuția)