avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj


Dupa casatorie, am primit de la parintii mei 25000 Euro (donatie prin notariat) cu care am cumparat un apartament. Ulterior, acesta a suferit multiple imbunatatiri si in urma cu 3 ani l-am vandut cu 65000Euro. Acesti bani i-am folosit la constrtuirea unei case. N-am despartit si urmeaza partajul.
Intrebarea este: care din cele doua sume constituie aport personal si nu se impart, cea primita initial sau cea cu care am vandut apartamentul? Multumesc.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:53, 9 Martie 2012
Cu certitudine suma initiala primita de la parinti, respectiv cei 25.000 In ceea ce priveste diferenta de pret pana la 65.000 urmeaza a fi stabilit aportul fiecaruia
Nu ati precizat care este momentul in care v-ati casatorit fata de cele doua vanzari . Daca imbunatatirile au fost facute in timpul casatoriei acestea sunt bun comun . Suma de 25.000 euro este bun propriu .
A precizat ca intai s-a casatorit apoi a primit donatia cu care a cumparat un ap.
Daca ati trecut in actul de cumparare al ap faptul ca dvs il cumparati cu banii din donatie, e ok. Desi bunul e comun in acte, dovediti cu actul de cumparare ca ati contribuit 100 % la achizitionarea lui.
Numai 25000de euro, ii puteti socoti ca proprii din acea casa, restul din cat va fi evaluata, se va imparti egal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj codrut01 codrut01 M-am despartit de sotie si este in derulare o actiune de partaj. Dupa casatorie, am primit de la parintii mei o donatie (prin notariat) in suma de 25000 $ cu ... (vezi toată discuția)
Partaj Lung Elena Lung Elena Partaj Bunuri proprii:un ap.2 camere cumparat in 1990in care am locuit si dupa casatorie 1992-2000,1 autoturism Dacia achitat de mine 70mil.inainte de 1989 cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mickeyy mickeyy Buna ziua, Sunt in pragul divortului cu sotia si am urmatoarea speta: in timpul casatoriei au rezultat doi copii minori, iar amandoi am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)