avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

M-am despartit de sotie si este in derulare o actiune de partaj. Dupa casatorie, am primit de la parintii mei o donatie (prin notariat) in suma de 25000 $ cu care am cumparat un apartament. Ulterior, acesta a suferit multiple imbunatatiri. In urma cu 3 ani am vandut apartamentul cu 60000Euro si ne-am construit o casa.
Intrebarea este: care din cele doua sume se scad din masa partajabila?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: codrut01 , utilizator 15:06, 2 Martie 2012
Inainte de toate ca ”scaderea” aceasta din masa partajabila ar fi trebuit sa o faceti prin actiunea introductiva, daca erati reclamant, fe prin reconventionala daca erati parat.
INteleg ca in acest moment sunteti deja pe rol ceea ce imi creează suspiciunea este deja tardiv sa formulati o astfel de cerere.
Raspunsul la inrebarea dvs. depinde de o circumstanta. Anume daca in cuprinsul contractului de donatie se arata in mod expres ca donatia este facuta doar pentru dvs.
In ipoteza in care nu este facuta o astfel de precizare in cuprinsul contractului de donatie atunci beneficiarii donatiei sunt ambii soti. Drept urmare nu ati avea nici un motiv sa pretindeti ”scaderea” vreuneia din sume.
Donatia este doar pe numele meu si inca nu am formulat nici unul actiunea de partaj. Urmeaza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj hane hane Dupa casatorie, am primit de la parintii mei 25000 Euro (donatie prin notariat) cu care am cumparat un apartament. Ulterior, acesta a suferit multiple ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)
Donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua. eu sunt singur la parinti , si acestia vor sa mi doneze un apartament ca mai au unul si sa nu plateasca impozit mai mare. eu sunt casatorit din 1996 ... (vezi toată discuția)