avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie

buna ziua. eu sunt singur la parinti , si acestia vor sa mi doneze un apartament ca mai au unul si sa nu plateasca impozit mai mare. eu sunt casatorit din 1996 si am un copil de 12 ani. intrebarea este: daca mama mea imi doneaza acest apartament cat timp sunt casatorit , in cazul unui divort [Doamne fereste] sotia are drept la partaj la acel apartament donat de mama mea?
sau ce poate face mama mea ca sa fie sigura ca in cazul unui divort nu ma voi duce la partaj cu acel apartament? multumesc
Doar dacă îl donează ambilor soţi bunul devine comun şi partajabil în ipoteza unui divorţ.Dacă vă donează doar dvs., bunul va fi unul propriu şi nu se va partaja.
Bunul dobandit prin donatie nu va fi cuprins in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Este bun comun? alexyamargot alexyamargot as vrea sa ma lamuresc si eu o data pentru totdeauna !sa zicem ca avem urmatoarea situatie: eu casatorita ; in timpul casatoriei parintii mei imi doneaza un ... (vezi toată discuția)