Cu doua zile in urma am primit sentinta la actiunea de divort ce a fost inaintata de mine. Eu fiind in spania ,minora a ramas la mama ei ,si am hotarat amindoi plata unei pensii de 500 RON. In momentul cand am inaintat actiunea,adica in luna ianuarie 2008, am trimis mamei mele suma respectiva pt a-i trimite prin posta si a specifica destinatia sumei. Dar parata a refuzat suma iar eu nu am mai trimis datorita faptului ca erau niste cheltuieli de comisioane,iar ea se juca...
#-o Acum dupa sosirea sentintei am trimis pe luna August suma stabilita si iar a refuzat-o cu pretextul ca vrea toti bani retroactiv . Sunt constient ca trebuioe sa ii platesc,dar fara sa ma lase sa ii explic a inceput sa ma ameninte ca dc nu ii trimit toti gramada ma va da in judecata.... Poate sa faca ceva impotriva mea sa ma oblige sa ii platesc toti gramada ,dat fiind ca a refuzat sa primeasca banii pe luna Ianuarie respectiv august ??? ( iar eu voi continua sa ii trimit )
Ma veti intreba : Cum de nu ai banii toti ca doar esti in spania??? Iar eu va spun ca nu e chiar asa de usor precum cred altii...sincer !!!
Asteptand intr-un raspuns,va multumesc anticipat si va doresc : Succes !!!=D>=D>
...fata de cele expuse de care dvs., fosta sotie are dreptul de a solicita plata retroactiva a pensiei de intretinere insa aceasta nu o indreptateste sa refuze sumele de bani trimise de catre dvs. in prezent cu titlu de pensie de intretinere;
pentru a evita eventuale complicatii juridice procedati la deschiderea unui cont bancar in care sa virati lunar pensia de intretinere la care ati fost obligat iar la rubrica imputernicit in vederea ridicarii de numerar din acest cont nominalizati-o pe fosta sotie;
comunicati (notificati) in scris fostei sotii noua modalitatate de plata a pensiei de intretinere;
in acest fel veti indeplini intocmai dispozitiile instantei de judecata cu privire la plata pensiei evitand totodata micile rautati ale fostei sotii;;)
Va multumesc pentru raspunsul oferit, dar as mai avea cateva nelamuriri in privinta asta ,cum ar fii :unde trebuie deschis contul, in Romania sau pot sa il deschid in Spania? ; Daca sunt la zii cu plata pensiei in acest cont , trebuie sa ii depun toti banii retroactiv odata sau pot sa ii depun partial? ; Cum o voi instiinta de existenta contului , dc nu va vrea sa ia la cunostiinta cu o semnatura? va putea apoi sa ma atace pe cale penala, eu avand la mana cele doua avize cu refuzul acesteia de a primi banii???
Consultare
balcania
In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)