Am urmatoarea situatie, un contract de prestari servicii cu un furnizor incheiat pe perioada determinata fara posibilitatea noastra, a clientului, de a rezilia acest contract inainte de termen, abia in anul 2012 se incheie.
Incepand cu luna iunie 2011 am inceput demersurile pentru judecata, dar primim lunar factura + TVA aferenta acestui serviciu care nu mai este efectiv utilizat de societatea noastra si nici nu mai platim aceasta factura.
Intrebarea mea este daca mai deducem TVA-ul de pe factura, respectiv cheltuiala cu acest serviciu mai este deductibila sau nu?
Eu am rationat ca din moment ce nu mai contibuie la realizarea de venituri impozabile, astfel nici cheltuiala cu serviciul neutilizat nu mai poate fi deductibila si nici TVA-ul nu se mai poate deduce, in special pentru faptul ca cerem rambursare de TVA. Ce ziceti, am sau nu dreptate?
Va multumesc pentru raspuns, dar daca se poate sa mai primesc si alte pareri pro sau contra, tinand cont ca va trebui sa intocmesc decontul pe luna iunie cu optiune de rambursare.
Mai mentionez ca am incheiat deja un contract cu un alt furnizor pentru prestarea serviciului respectiv.
In baza contractului pe care il aveti incheiat cu prestatorul de servicii, Dvs. trebuie sa inregistrati factura respectiva. Atat TVA cat si cheltuiala. Instanta va decide si se vor corecta la momentul respectiv aceste inregistrari. In plus, inregistrand factura va creati obligatia de plata catre furnizorul respectiv.
Dvs. ati respectat toate clauzele contractuale? Spuneti Dvs. ca beneficiati acum de aceleasi servicii de la o alta societate cu care ati incheiat un alt contract. De ce? Nu se mai putea astepta inca un an?
Decizia de neplata apartine administratorilor, nu mie, au luat aceasta decizie pe baza contractului, in sensul ca aceasta este singura optiune de reziliere, neplata facturilor.
Va multumesc pentru raspunsuri, deci voi deduce tva-ul si cheltuiala de pe facturile primite si mai vedem ce se intampla in instanta, probabil ca va trebui sa platim si despagubiri, ce sa zic, n-au mai vrut sa astepte inca 1 an.
Multa bafta! Si despagubirile (penalitatile) sunt tot cheltuieli nedeductibile.:(
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva
Ida-Maria
O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Tva
TEI
Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj)
Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Deduc sau nu
sama
buna
poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte.
cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)