Buna ziua
Trebuie sa-mi repar masina pe rca-ul vinovatului. asta e, se poate intampla oricui , dar nu e normal ca eu nevinovat sa pierd timp, sa-mi fac nervi si sa nu primesc banii pe reparatie . Am nevoie mare de masina , cu ea faceam aprovizionarea unui chiosc dar nu era pe societate Firma de asigurari imi da mai putin decat valoarea devizului
dar au trimis si un e-mail la service ca vor sa mai faca o reevaluare ceea ce poate duce la o intarziere de 90 de zile
Ma gandesc sa-i amenint ca-i dau in judecata pentru faptul ca eu platesc impozit si asigurare pe un bun pe care nu pot sa-l folosesc si ca nu pot desfasura activitatea la chiosc in mod normal, sau ca voi duce masina la reprezentata [editat] si ca noul deviz va fi mai mare
Oare se vor speria??
Ce fac daca nu am bani iar devizul e mai mare decat suma alocata de ei pentru reparatie?
Asiguratorii au multe portite in spatele carora sa se ascunda. In ce priveste valoarea despagubirii aceasta nu poate sa fie mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului. Reconstatarea trebuie sa se faca in maxim 7 zile de la avizare si nu in 90 de zile. Acum vreau sa va mai spun ceva legat de alegerea service-ului: daca nu se intampla pe RCA si ar fi trebuit sa o reparati pe banii dv v-ati fi mai dus la reprezentanta [editat]? Acolo sunt preturile exorbitante dar fiidca plateau asigurarile , de. Puteati face o reparatie mai ieftina la alte service-uri la fel de bune si la preturi la care sa va incadrati in pretul oferit de asigurator.
Din pacate reglementarea aplicabila este legea speciala,(260/2008) si nu puteti solicita decat despagubirile stipulate in aceasta.Consultati drepturile pe care le aveti ca pagubit si obligatiile pe care le are asiguratorul, precum si "libertatile" acestuia, pe care sa fiti sigur ca le va folosi la modul maxim.
Ati sesizat corect: reevaluarea(nu reconstatarea cu care poate fi confundata) poate fi considerata ca demers de cercetare proprie in termenul celor 90 zile..
Amenintarea cu reparatia la [editat], nu poate avea succes, asiguratorul neavand conventie cu reprezentanta, reparatia urmeaza sa o platiti singur si apoi sa incercati decontarea la asigurator.
Daca asiguratorul ma despagubeste cu o suma mai mica decat devizul intocmit de service , cine suporta diferenta?
Platim impozit si asigurare pentru un bun pe care nu-l putem folosi. Masina mea sta degeaba in service pentru ca asiguratorul vrea o reconstituire de 2 saptamani. E NORMAL CA CEL CE GRESESTE SA PLATEASCA.
EU CU CE AM GRESIT ??
Daca devizul cuprinde strict operatiile de reparatie/inlocuire constatate/aprobate de asigurator, acestabare datoria si poate fi obligat sa plateasca integral.Refuzul total/partial trebuie motivat in baza prevederilor legii si normelor de aplicare ale acesteia.
In privinta rationamentului final, repet ca in lege nu se prevad astfel de despagubiri, probabil si pentru faptul ca atat impozitul cat si asigurarea se platesc pentru simpla existenta/detinerea bunului pana la radiere , indiferent ca este sau nu folosit.Lipsa de folosinta se poate despagubi dar tot numai in conditiile stipulate in legislatia amintita.