avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reprezentare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reprezentare divort

Buna ziua,
Sunt despartita in fapt din iunie 2010,iar momentan locuiesc in alta tara.In decembrie 2010 am depus actele de divort,dar nu m-am putut prezenta la prima infatisare,fapt pentru care cauza a fost pusa in suspendare(asteptare??).
Intrebarea mea este...pot fi reprezentata de cineva din familie,printr-o procura pe care o pot obtine de la ambasada(consulatul) roman,din tara in care ma aflu?
Mentionez ca in urma casatoriei a rezultat un copil,care are 16 ani...si nu am nici un fel de pretentii materiale si nici cea de tutela al copilului.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:02, 16 Iulie 2011
Da, puteti face asta.
Stiti cumva ce trebuie sa contina aceasta procura,sau este un formular tip?
Ar fi de preferat sa va angajati avocat deoarece se pot ivi tot felul de probleme.
Sotul doreste el incredintarea minorului?
Se va face ancheta sociala.
Atat sotul,cat si copilul sunt de acord sa ramana la el.
Problema este ca eu nu am posibilitatea sa merg in tara
In acest caz lucrurile sunt relativ simple doar ca trebuie sa dovediti culpa sotului parat.Mandatarul neavocat poate avea anumite probleme.Instantele se bazeaza mult pe intrebarile avocatilor adresate martorilor.
Nu puteti divorta prin acord.

Alte discuții în legătură

detalii divort buna seara! as avea nevoie de cateva sfaturi ,sunt casatorita ... A.I.M A.I.M Buna Seara! As avea nevoie de cateva sfaturi ,sunt casatorita in Romania ,cu domiciliul în Belgia. Eu si sotul nu ne intelegem mai deloc,as vrea sa ne ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)
Divort normal sau divort la notar??? IzabelaMarin IzabelaMarin Buna seara! Sunt o femeie de 32 de ani casatorita de 10 ani cu un barbat alcooholic si violent de care vreau sa divortez cu care am si un copil. locuim in ... (vezi toată discuția)