avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare

buna ziua. am si eu o nelamurire si vreau sa ma ajutati intro problema.lucrez pe postul de lucrator-gestionar la o companie de 2 ani si jumatate.dupa 6 luni mi-au marit salariul in baza unui act aditional.; iar la putin timp dupa aceea m-au numit in functia de sef de magazin ( dooar verbal ,fara sa fiu trecuta in acte sub aceasta functie) si mi s-a marit salariul inca o data. din cauza unor conflicte aparute,vor sa ma "retrogradeze",implicit sa-mi micsoreze salariul. pot face asta in baza vreunui temei legal? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:40, 17 Iulie 2011
Nu se poate modifica c.i.m. fara acordul dvs , decat in anumite cazuri prevazute de Codul Muncii.
ro_iulya20_ro a scris:

buna ziua. am si eu o nelamurire si vreau sa ma ajutati intro problema.lucrez pe postul de lucrator-gestionar la o companie de 2 ani si jumatate.dupa 6 luni mi-au marit salariul in baza unui act aditional.; iar la putin timp dupa aceea m-au numit in functia de sef de magazin ( dooar verbal ,fara sa fiu trecuta in acte sub aceasta functie) si mi s-a marit salariul inca o data. din cauza unor conflicte aparute,vor sa ma "retrogradeze",implicit sa-mi micsoreze salariul. pot face asta in baza vreunui temei legal? va multumesc!

Retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, se poate aplica ca sanctiune disciplinara , are caracter temporar pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile si se aplica efectiv dupa indeplinirea in prealabil a procedurii corespunzatoare de urmat in caz de abatere disciplinara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare ro_iulya20_ro ro_iulya20_ro Buna ziua! Numele meu este Cioroiu Iulia , si activez pe postul de lucrator-gestionar la o companie de bijuterii.Initial m-am angajat pe un salariu net de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)
Este legal sa fiu mutata la un alt serviciu cu micsorare de salariu fara abateri? luminitaturcin luminitaturcin lucrez la biroul vanzari ca referent comercial la o firma si ieri seful meu m-a anuntat ca v-a trebui sa lucrez in productie deoarece suntem deja prea multi ... (vezi toată discuția)