avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal sa fiu mutata la un alt serviciu cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal sa fiu mutata la un alt serviciu cu micsorare de salariu fara abateri?

lucrez la biroul vanzari ca referent comercial la o firma si ieri seful meu m-a anuntat ca v-a trebui sa lucrez in productie deoarece suntem deja prea multi in acest birou.
spuneti-mi este legal sa fiu retrogradata din functie cu micsorare de salariu fara sa am nicio abatere?cum se procedez?
Cel mai recent răspuns: Ralu77 , utilizator 16:49, 14 Iulie 2010
Ne fiind vorba de o cercetare disciplinara, in care sanctiunea aplicata sa fie retrogradarea pt 60 zile sau micsorarea salariala cu 5%-10% intre 1 si 3 luni (am spus sau deoarece pt o singura abatere se aplica o singura sanctiune), poate acesta este modul de informare a sefului dvs., cu privire la schimbarea felului muncii si salariala.
Orice modificare de CIM se face prin acordul partilor, in urma informarii prealabile a salariatului. Refuzul salariatului, nu da dreptul angajatorului sa ii desfaca contractul de munca.
Prin urmare, daca va inmana un act aditional nu semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare adriea2007 adriea2007 Seful biroului a fost sanctionat cu retrogradarea din functie pe o luna de zile. Cum se procedeaza? Sa v a face act aditional la contractul individual? ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie si micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Am urmatoarea problema: una din angajatele noastre a fost prinsa furand. Masura pe care vrea sa o ia conducerea este de a-i modifica functia si ... (vezi toată discuția)
Retrogradare ro_iulya20_ro ro_iulya20_ro buna ziua. am si eu o nelamurire si vreau sa ma ajutati intro problema.lucrez pe postul de lucrator-gestionar la o companie de 2 ani si jumatate.dupa 6 luni ... (vezi toată discuția)