avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie. Sunt angajata la un patron care imi face contract de munca din 3 in 3 luni. Acum in septembrie ar trebui sa semnez din nou ceea ce sper sa se intample. Dar. daca nu se intampla am dreptul la somaj eu avand la acea data doar 6 luni de munca si ala din 3 in 3 luni?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 16 Iulie 2011
1. Una din conditiile prevazute de lege pentru abeneficia de indemnizatie de somaj este ca in ultimele 24 deluni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Nu conteaza daca sunt contracte individuale de munca (CIM) pe perioada nedeterminata sau determinata.
4. Daca CIM pe perioada determinata inceteaza de drept, la data expirarii sale, beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti cele 12 luni de care vorbeam mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)
Somaj? alexi alexi Dupa ce am fost angajata la o firma 5ani ,am plecat la o alta firma,unde am avut contract de munca pe perioada determinata.In aceste conditii beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)