buna seara! am divortat de comun acord,divortul pronuntandu-se in sedinta publica din data de 08.06.2011.va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia pensiei alimentare pt.fiul meu,pe care tatal lui are obligatia sa o plateasca incepind cu data de 17.05.2011,data introducerii actiunii de divort.trebuie sa cer prin judecatorie catre firma unde lucreaza sau cum procedez.
buna seara
inteleg ca prin hotararea judecatoreasca , fostul sotul este obligat sa plateasca pensie alimentara pentru minorul care v'a fost incredintat spre crestere si educare
daca este asa, am sa va spun cum am procedat eu , aflandu'ma in urma cu cativa ani(3 ani), in aceeasi situatie cu a dv
cu hotararea de divort,legalizata, am fost la locul unde fostul sot isi desfasura activitatea, la resurse umane .
trebuie sa aveti in vedere ca o sa vi se ceara copii dupa hotararea de divort, buletin si eventual daca aveti vreun cont intr'o banca cu care firma respectiva lucreaza, pentru a va vira automat pensia alimentara in acel cont.
am depus aceste acte si dupa , cred daca nu gresesc , vreo doua luni, mi'a venit pensia , chiar si retroactiv,aceasta din urma insa esalonat pe parcursul a cateva luni, pentru ca eu am doi minori si era o suma prea mare dintr'o data
Cum a fost stabilita pensia in favoarea minorului, in functie de venitul realizat de tata, respectiv la dosarul cauzei a fost depusa adeverinta de venit a acestuia sau care este situatia?
Reveniti cu detalii.