avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna seara! am divortat de comun acord,divortul pronuntandu-se in sedinta publica din data de 08.06.2011.va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia pensiei alimentare pt.fiul meu,pe care tatal lui are obligatia sa o plateasca incepind cu data de 17.05.2011,data introducerii actiunii de divort.trebuie sa cer prin judecatorie catre firma unde lucreaza sau cum procedez.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:03, 17 Iulie 2011
Investiti sentinta cu formula definitiva,irevocabila si executorie,dupa care adresati-va unui executor judecatoresc cu cerere de executare silita.
buna seara
inteleg ca prin hotararea judecatoreasca , fostul sotul este obligat sa plateasca pensie alimentara pentru minorul care v'a fost incredintat spre crestere si educare
daca este asa, am sa va spun cum am procedat eu , aflandu'ma in urma cu cativa ani(3 ani), in aceeasi situatie cu a dv
cu hotararea de divort,legalizata, am fost la locul unde fostul sot isi desfasura activitatea, la resurse umane .
trebuie sa aveti in vedere ca o sa vi se ceara copii dupa hotararea de divort, buletin si eventual daca aveti vreun cont intr'o banca cu care firma respectiva lucreaza, pentru a va vira automat pensia alimentara in acel cont.
am depus aceste acte si dupa , cred daca nu gresesc , vreo doua luni, mi'a venit pensia , chiar si retroactiv,aceasta din urma insa esalonat pe parcursul a cateva luni, pentru ca eu am doi minori si era o suma prea mare dintr'o data
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
spiridon vasilica, utilizator
Cum a fost stabilita pensia in favoarea minorului, in functie de venitul realizat de tata, respectiv la dosarul cauzei a fost depusa adeverinta de venit a acestuia sau care este situatia?
Reveniti cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare floridemar floridemar Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: am divortat de curand si am un copil pentru care fostul sot va trebui sa plateasca 1/4 din salariu ca pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)