avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie

Buna ziua(seara).Am si eu o problema si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie in rezolvarea ei.Lucrez la o firma la jumatate de norma.Pe langa alte probleme una si cea mai grava ar fi obligarea angajatilor la prestarea de ore suplimentare binenteles neplatite.Si revenind la problema mea : astazi programul meu trebuia sa se termine la orele 18.00.Binenteles ca s-a depasit proramul si aici apare problema mea...am refuzat sa mai stau in plus iar patronul m-a bruscat , luat de gat , lovit si injurat.Ce as putea face eu ?
ps: am datorii (rate) si nu as vrea sa imi dau eu demisia?!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:05, 17 Iulie 2011
Pentru loviri si injurii puteti depune plangere penala impotriva angajatorului ... nu puteti rezolva problema decat daca apelati la institutiile competente pentru solutionarea problemei , chiar cu riscul pierderii locului de munca.
Lucrez la o firma la jumatate de norma.Pe langa alte probleme una si cea mai grava ar fi obligarea angajatilor la prestarea de ore suplimentare binenteles neplatite.

Salariatului angajat cu timp partial ii este interzisa prestarea muncii suplimentare.
Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
Angajatorul nu are cum sa va compenseze legal orele suplimentare.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare pentru angajatii part time? lucialuca lucialuca Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare? (vezi toată discuția)
drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)