1. Am ramas fara job,si ma gandesc sa-mi castig si eu existenta pana gasesc ceva onorabil de munca,vanzand diverse ( de curatenie si cosmetice) pe o masuta in targurile satesti din judetul Teleorman.Ce trebuie sa fac pt a nu fi luata la bani marunti de politie ? Se poate obtine o autorizatie ,ceva pt o singura luna,pe care sa o reanoiesc de cate ori este nevoie? Ce taxe se platesc si de unde se elibereaza?
2. Ma gandeam sa deschid o intreprindere individuala,dar nu stiu daca se merita( am calificarea de lucrator comercial) insa suma pe care doresc eu sa o investesc este foarte mica,oare nu gresesc? si in loc sa-mi usurez situatia si sa castig un banut ,ma bag dator la finante? cum se procedeaza cu impozitul? Am calificarea de lucrator comerciant,dar am lucrat in cu totul alt domeniu,deci nu stiu mai nimic despre taxe .Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Autorizatia o obtineti de la primarie.
Daca intentionati sa desfasurati aceste activitati pentru o perioada scurta de timp, nu are rost sa va faceti intreprindere individuala.