avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

sunt în concediu medical si urmeaza sa fiu concediata colectiv iar cei de la biroul personal m-au anuntat ca daca depasesc 31 zile de CM dupa epuizarea preavizului sau in timpul preavizului, nu voi mai primi salariile compensatorii. Cate zile de CM se pot efectua daca este urgenta medico chirurgicala? Ce lege prevede acest lucru si ce articol?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenusica , utilizator 16:56, 17 Iulie 2011
1. Un asemenea raspuns dat de catre biroul Personal nu are baza legala si denota neprofesionalism.
2. Codul muncii spune:
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
Art.75
...
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).

2. Asadar in timpul concediului medical se supenda CIM deci se suspenda si perioada de preaviz care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea concediului medical.

3. Zilele de concediu medical necesare pentru insanatosirea dvs. sunt stabilite de medic, nu de cei de la biroul Personal, conform OUG 158/2005, republicata.

4. Veti primi salarii compensatorii indiferent de cate zile de concediu medical veti avea in perioada de preaviz.
multumesc pentru raspuns, eu doresc sa merg in instanta dupa ce primesc decizia de concediere. Este necesar sa inaintez actele pentru somaj si salarii compensatorii? deoarece voi cere instantei repunerea mea pe functie cu toate drepturile salariale conf art 80 alin 1,2,3. Voi primi ajutorul de somaj si salarii compensatorii pana la emiterea hotararii? iar in caz ca instanta imi da dreptate voi primi si despagubiri salariale?
1. Salariile compensatorii le veti primi numai daca sunt prevazute in R.I. sau in c.c.m. aplicabil angajatorului ...

2. Dupa primirea decizie de concediere veti ptea depune actele pentru somaj si sa contestati in instanta aceasta decizie.

3. In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

4. In cazul in care instanta decide anularea deciziei de concediere, iar dvs veti primi acele salarii compensatorii , atunci veti fi obligata a restituirea acelor salarii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea salariatului in perioada de concediu medical aaiordache aaiordache Buna ziua, Cum se solutioneaza urmatoarea situatie: un angajat a primit preaviz de concediere cf art 65 (concediere colectiva) - 20 zile lucratoare. In ... (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei \"crize financiare\" ne confruntam cu diverse probleme legate ... (vezi toată discuția)