avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin si datorie la stat.....
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin si datorie la stat.....

una ziua,


Imi cer scuze ptr. deranj, dar am si eu 2 -3 nelamuriri daca ma puteti ajuta:
Am avut un srl deschis de 3 luni A4a am suspendat activitatea la orc mai exact acum 1 sapt, precizez ca eu sunt si administrator si asociat..... Acum ceea ce doresc sa va intreb :

1. Cand am inceput activitatea , dupa ce am luat marfa de la furnizor nu mai aveam bani sa achit si ambalajul urman sa garantez acel ambalaj cu un bilet la ordin...l/am transmis nedatat......ulterior in urma situatiei de piata firma nemaiavand fondur am ramas cu datorii la ei de 1700 lei acum doresc sa bage acel bilet la ordin...pot face asta?(nu spun ca nu achit ci ca nu am bani acum)...
2.Am avut 1 angajat si am ramas si cu niste datorii la stat, acele datorii pot fi achitate in rate?

3. In Urma celor 2 probleme pot suspenda activitatea la finante?Si la cat timp dupa ce ai luat constatarea de la orc trebuie sa o depui la reg com.?


Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:22, 17 Iulie 2011
1. Da pot.
2. Datoriile la stat pot fi esalonate cu acordul organelor fiscale.
3. Ce intelegeti prin a suspenda activitatea la finante? La "finante" platiti taxe si impozite daca aveti activitate, rulaj, profit. Daca nu aveti, nu platiti. ORC = Reg. com.
ORC inseamna Oficiul Registrului Comertului.
Păi dacă suspendați activitatea înseamnă că nu mai aveți intenția de a plăti nicio datorie.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Suspendare microintreprindere CORNELIA B CORNELIA B daca se suspenda o microintreprindere cu data de ianuarie 2009si scot salariatii,cand se termina suspendarea si incep activitatea raman micro si angajez sau ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma gimvas gimvas buna ziua am o intrebare nu mai am activitate pe firma si vreau sa o inchid pe durata determinata se poate? care sunt costurile pentru a inchide o ... (vezi toată discuția)