avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare auto catre pf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare auto catre pf

Am o SC pe care vreau sa o licchidez. insa nu pot face acest lucru pana cand nu vand autocamionul.acesta a avut in 2009 o valoare de 20.000 euro insa acum nu mai are aceasi valoare in plus ar trebui sa virez si TVA-ul.
Daca masina a avut probleme tehnice si o vand cu 3000 euro la o pf am ceva probleme cu finantele.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:29, 17 Iulie 2011
Autocamionul respectiv are o amortizare pe care a acumulat-o in toti acesti ani. Care este valoarea ramasa de amortizat. Vanzarea unui mijloc fix sub valoarea ramasa de amortizat se considera cheltuiala nedeductibila, deci va trebui sa calculati impozit pentru aceasta valoare. Deci diferenta in minus intre pretul de cumparare mai putin amortizarea pana la acest moment si pretul de vanzare reprezinta o cheltuiala nedeductibila .
din 2007 valoarea ramasa de amortizat este cheltuiala deductibila, indiferent de pretul de vanzare (nu exista restrictii fiscale).

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila sau nedeductibila? mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! O SC detine un MF cu o valoare de intrare de 296.000 lei din care 263.000 lei reprezinta valoarea ramasa de amortizat, SC intentioneaza sa vanda ... (vezi toată discuția)