Buna ziua am revenit si eu cu o intrebare.Exista vreo modalitate legala de a scuti impozitul auto al unei masini care la ora actuala figureaza in baza de date a unei tari din UE?Cei de la primaria locala imi cer impozit doar pt ca este inregistrata pe numele meu si au luat-o in evidenta lor.Masina nu este inmatriculata in romania.Nu mi se pare normal sa platesc impozit in 2 tari in acelasi timp.Cum pot rezolva problema???Va multumesc
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
norme:
(2) Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.
De aici rezulta ca trebuie indeplinite doua conditii, simultan, pentru ca un auto sa fie impozitat in Romania :
- conditia de proprietate
- conditia de inmatriculare
Daca una din cele doua conditii nu este indeplinita ( ma rog, cu exceptia inmatricularii temporare , dar nu e cazul ) , atunci nu se poate stabili impozit pentru respectivul auto.
Impozit
bgigi
Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)