avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

Buna ziua am revenit si eu cu o intrebare.Exista vreo modalitate legala de a scuti impozitul auto al unei masini care la ora actuala figureaza in baza de date a unei tari din UE?Cei de la primaria locala imi cer impozit doar pt ca este inregistrata pe numele meu si au luat-o in evidenta lor.Masina nu este inmatriculata in romania.Nu mi se pare normal sa platesc impozit in 2 tari in acelasi timp.Cum pot rezolva problema???Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:46, 18 Iulie 2011
codul fiscal:
ART. 261

Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.

norme:
(2) Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.

De aici rezulta ca trebuie indeplinite doua conditii, simultan, pentru ca un auto sa fie impozitat in Romania :
- conditia de proprietate
- conditia de inmatriculare

Daca una din cele doua conditii nu este indeplinita ( ma rog, cu exceptia inmatricularii temporare , dar nu e cazul ) , atunci nu se poate stabili impozit pentru respectivul auto.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)
Impozit auto la primarie GyXoNeS GyXoNeS Anul trecut mi-am adus din strainatate un autoturism.Am fost la primarie pentru a lua aceea chitanta de 52 de lei pentru a putea incepe procedurile de ... (vezi toată discuția)