avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere prealabila

buna, in cazul unei rambursari ilegale de tva, incadrata la art. 215 cp, este obligatorie plangerea prealabila? in cazul meu exista o plangere penala intocmita de garda financiara, dar aceasta contine date false precum: datele de identificare ale sc implicate gresite, mentionarea existentei procese verbale de control dar au fost intocmite doar note unilaterale, plangerea si presupusul control sunt facute de garda fin. buzau dar sc aveau sediul social mutat de mai bine de un an in jud. ilfov.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:00, 18 Iulie 2011
inca o explicatie: in acele note unilaterale, lucratorii garzii fin. au mentionat ca au facut controlul la sediile sociale ale sc in jud buzau, insa acestea aveau sediile mutate cu un an in urma in jud ilfov prin acte aditionale la reg. comertului si declarate la finante.acele acte aditionale nu au fost atacate cu recurs de nimeni, astfel ca rezolutiile jud. delegat care le-a semnat au ramas definitive, sc fiind radiate de la buzau si tot odata regasite la reg comertului ilfov.
Plangerea prealabila se face impotriva actelor administrative si administrativ-fiscale de catre persoana nemultumita sau prejudiciata de continutul actului.
Plangerea prealabila se formuleaza in litigiile cu caracter administrativ, nu in litigiile penale.
scuze dar stiam ca pentru a incepe urmarirea penala pentru anumite infractiuni este nevoie de existenta unei plangeri prealabile.
Greseala mea, n-am inteles bine la ce va refereati. Da aveti dreptate, pentru anumite infractiuni trebuie facuta plangere prealabila. Nu si pentru infractiunea prevazuta de art.215 Cod Penal.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
va multumesc pentru precizare dar avand in vedere ca presupusa fapta a fost comisa in anul 2001 si este vorba de rambursare tva este posibila schimbarea incadrarii din art 215 in art 36 din legea 345/2002. in acest caz este obligatorie plangerea prealabila?

Alte discuții în legătură

Fila cec anulata melyse01 melyse01 Vreau sa fac o plangare penala impotriva unui client care mi-a dat pentru marfa ridicata o fila CEC anulata fiind si in interdictie bancara. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Speta imobiliare puturosu puturosu Anul trecut in august am incercat sa achizitionez o locuinta noua. Am gasit o firma prin intermediul mass-media care vindea locuinte noi. Am mers la firma, am ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu cod penal nou cristiursa cristiursa conform noului cod penal constituie infractiune patrunderea fara drept in sediul unei persoane juridice daca persoana juridica respectiva este controlata de ... (vezi toată discuția)