avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate - doi proprietari, unul al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate - doi proprietari, unul al terenului, altul al, casei de pe teren .

Cum se poate rezolva urmatoarea situatie:
1. exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila care stabileste un proprietar al unui teren intravilan si alt proprietar al unei case situate pe acest teren.
2. proprietarul terenului doreste sa "scape" din curtea sa de proprietarul casei, care este o persoana violenta si alcoolica.
As aprecia daca mi-ati putea spune daca exista mai multe solutii.
Iar in ultima instanta, daca nu e alta cale, se poate sa plateasca chirie pe terenul de sub casa si sa fie ingradit cu un gard?

Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 11:30, 20 Iulie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
proprietarul terenului ar putea sa-i vinda proprietarului imobilului terenul sau ;)
acest răspuns util
daca prin hotararea judecatoreasca a fost stabilit un drept de superficie va recomandam sa lecturati prevederile art.693 - 702 din Noul Cod Civil aprobat prin Legea nr.287/2009 care intra in vigoare incepând cu 01.10.2011.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
acest răspuns util
Introducerea unei actiuni in instanta avand ca obiect stabilirea unui drept de superficie in favoarea proprietarului constructiei si a despagubirii datorate pentru aceasta catre proprietarul terenului.
.
acest răspuns util
PML a scris:

Cum se poate rezolva urmatoarea situatie:
1. exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila care stabileste un proprietar al unui teren intravilan si alt proprietar al unei case situate pe acest teren.
2. proprietarul terenului doreste sa "scape" din curtea sa de proprietarul casei, care este o persoana violenta si alcoolica.
As aprecia daca mi-ati putea spune daca exista mai multe solutii.
Iar in ultima instanta, daca nu e alta cale, se poate sa plateasca chirie pe terenul de sub casa si sa fie ingradit cu un gard?

Din cele relatate de colegii de forum am înţeles că se naşte un dialog al surzilor cu muţii!
De vândul la un alcoolic?
De când un alcoolic stă pe scul de bani?
De unde un alcoolic să aibă bani să cumpere un teren pe care oricum îl foloseşte şi cui nu-i convine, şi are bani de judecăţi nu are decât să-l dea la judecată!
Proprietarul terenului nu are decât să se "bucure" de justeţea şi înţelepciunea justiţiei inamovibile din statul Român. ªi dacă are bani de aruncat şi dorinţă suficientă în ai face o viaţă de calvar "beţivanului" să-l cheme în tot felul de judecăţi pentru orice pricină, că ar fi călcat strâmb pe terenul lui, că a deranjat iarba de pe terenul său, că a plouat ori ca a fost secetă ş.a.m.d.
Dar pe "beţivani" D-nezeu îi iubeşte, aşa că.........
Soluţie nu prea este! Cine s-a luptat pentru teren a primit ceea ce a dorit:TERENUL, dar nu şi întreaga lui folosinţă. Că deh aşa e legea pe la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul constructie pe terenul meu alin1918 alin1918 Buna ziua. Am cumparat un teren f0rmat din 2.5 loturi intr-un complex rezidential. Iar de curand am vazut ca vecinul nu a innumarat bine loturile si a ajuns ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor/proprietate comuna Deryana Deryana In urma unui concubinaj de peste 10 ani cu un cetatean cu resedinta in Anglia , a rezultat un copil.Cand copilul avea 3 ani ne-am despartit.( El vroia sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis cslewy cslewy Buna tuturor, As vrea si eu sa cer niste sfaturi despre ce s-ar putea face in urmatoarea situatie: Locuiesc la ultimul etaj si de ceva vreme acoperisul se ... (vezi toată discuția)