Buna ziua! Am o problema care ma framinta de mai bine de 5 ani. Acum 5 ani in urma, m-am casatorit, dupa un an am nascut un baietel, mai apoi am cumparat un apartament cu o odaie din banii cistigati la nunta. Din anumite suspiciuni si siretlicuri ale soacrei mele, acest apartament a fost inregistrat pe numele socrilor. La inceput nu m-ia parut suspicios fiind un copil naiv inca pe atunci, dar de la o vreme socrii nici nu vor sa auda de trecerea apartamentului in posesia noastra si nici chiar de o posibila resedinta in acest apartament. Trebuie sa mentionez ca toate serviciile comunale sunt achitate la timp de noi, traim deja de 5 ani, dar in orice moment putem fi dati afara. Ce am putea face ? Chiar nu avem nici un drept la acest apartament. Traim cu frica ca in orice moment , putem supara soacra, iar ea in orice moment ne poate da afara. Nici nustiu ce sa facem. Oferiti-mi va rog niste informatii la aceasta probleme. ( imi cer scuze pentru ca nu am utilizat termeni juridici).
Daca socrii sunt proprietari deplini, nu prea aveti ce face. Daca erau banii dvs. de la nunta, trebuia sa incheiati contractul de vanzare cumparare pe numele dvs. si al sotului, este ca si cum le-ati facut cadou socrilor un apartament.
Cineva ne-a zis ca odata traiti acolo mai mult de 10 ani, vom avea si noi drepturi ca proprietari. Dar nu-mi prea vine a crede.......Dar odata cu trecerea lor din viata......ce se poate intimpla ?
Proprietarul apartamentului este cel care apare in actul de proprietate (contractul de vanzare-cumparare). Din pacate nu aveti ce face din punct de vedere juridic. Va trebuie multa diplomatie, ca sa va convingeti socrii sa treaca apartamentul pe numele dvs. Sotul dvs. ce parere are? Cred ca el ar trebui sa vorbeasca cu parintii sai si sa-i sensibilizeze.
Nici daca veti locui acolo toata viata nu puteti dobandi automat drept de proprietate, proprietari raman socrii pana cand (daca) vor decide sa instraineze apartamentul. La incetarea lor din viata il vor mosteni copiii (fiecare dintre socri detine 1/2 din apartament, la decesul primului dintre ei jumatatea acestuia se va imparti in cota de 1/4 pentru sotul supravietuitor si 3/4 pentru copii, iar la decesul celuilalt apartamentul va reveni in proprietate copiilor in cote egale).
daaa, se pare ca bun cadou le-am facut socrilor dupa nunta noastra, in loc sa ni-l faca ei noua.Cit despre sot ............nu prea are el cuvint in fata lor.......va trebui sa rabdam, sa-i slujim cu mult spor ca sa nu-i suparam.............ca de altfel vom ajunge in strada. Multumesc frumos pentru informatie si sfaturi ! ( asa e omul la necaz si disperare cauta sperante, care uneori sunt irealizabile).
Partaj - conditii
manuelaf
buna ziua!
sunt in proces de divort si am niste nelamuriri in legatura cu partajul, pe care inca nu l-am solicitat.
problema 1
sotul meu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)