avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 tineri se căsătoresc în 1996, cu 4 luni înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 tineri se căsătoresc în 1996, cu 4 luni înainte de căsătorie bunicii soțului ...

bună ziua ..se dă următoarea speță...2 tineri se căsătoresc în 1996 ...cu 4 luni de căsătorie înainte bunicii soțului i fac un act de vânzare cumpărare soțului pe o casă la roșu adică 2 camere fără pardoseala, lumina,geamuri nelocuibila ...cei 2 se căsătoresc locuiesc la socrii pentru circa 4 ani primul copil fiind născut și crescut primii ani din viața în casa socrilor ...după ani au făcut nunta primul copil fiind deja născut cu bani după nunta reușesc sa își facă o cameră și o bucătărie băgând și lumina de construcții pentru că atât sa permis ...ani au trecut în 2008 casa este trecută și înscrisă în cartea funciara, cadastru tot în 2009 ...mai pe scurt toate actele sau făcut în anul 2008 momentul în care era căsătorit pe toate actele de cadastru etc a fost soțul ..întrebarea mea pentru dumneavoastră are și soția drept după 20 de ani de căsătorie ținând cont de faptul că casa a fost înscris la taxe și impozite după anul 2008 platinduse o amendă și toate actele legalizate au fost după căsătorie doar un act de vânzare cumpărare exista în 1996...mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:45, 10 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!

Soția nu devine proprietar, pentru că acel contract de vânzare, adică transmiterea dreptului de proprietate, s-a făcut înainte de căsătorie.
Totuși, soția are un drept de creanță pentru toate îmbunătățirile făcute casei în timpul căsătoriei.
mulțumesc frumos pentru răspuns ....o altă nelămurire am ....un imobil care are decât contract de vânzare cumpărare ...și după 5 ani declară și intabuleaza casa inclusiv la taxe și impozite...proprietarul devine proprietar cu acte în regulă in momentul facerii contractului sau în momentul intabulări și toate actele în regula

Avocat Iofcea-Țiu Maria-Cristina a scris:

Bună seara!

Soția nu devine proprietar, pentru că acel contract de vânzare, adică transmiterea dreptului de proprietate, s-a făcut înainte de căsătorie.
Totuși, soția are un drept de creanță pentru toate îmbunătățirile făcute casei în timpul căsătoriei.

Proprietar devine cumparatorul in ziua cand perfecteaza contractul la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj ContSters386274 ContSters386274 Buna ziua.Sunt casatorit de 13 ani,dar in urma unor neintelegeri cu sotia,am hotarat sa divortam.Mentionez ca sotia este de acord cu divortul,problema se pune ... (vezi toată discuția)
Traim cu frica ca in orice moment putem ajunge in strada cristin06 cristin06 Buna ziua! Am o problema care ma framinta de mai bine de 5 ani. Acum 5 ani in urma, m-am casatorit, dupa un an am nascut un baietel, mai apoi am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Bună seara mă confrunt și eu cu o problemă foarte gravă ... Rita Mihaela Rita Mihaela Bună seara mă confrunt și eu cu o problemă foarte gravă ...o să vă spun pe scurt problema mea Am fost căsătorită timp de 25 de ani, fostul soț a ... (vezi toată discuția)