avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP+JUDECATORIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP+JUDECATORIE

buna ziua...sunt inginera,50 ani...am lucrat in perioada 15.09.2008-15.01.2009, ca menajera interna la un domn de 70 ani...neacceptand avansurile ,am fost acuzata de furt calificat ( am primit in ajunul Craciunului,un cantar cadou,pe care la plecare l-am luat...ulterior fiind acuzata de furt...l-am predat organelor de politie...reclamantul retragandu-si plangerea...dar doreste sa se continue cercetarea privinnd suma de 5000 lei pe care dansul pretinde ca o am ca datorie fata de el...in urma cercetarilor,am primit de la Parchet, 30.11.2010,rezolutia..NUP..cu specificatia ca reclamantul poate face plangere la primul procuror,in termen de 20 zile,iar in urmatoarele 20 la instanta de judecata,am primit citatie ptr.,22.07.2011,la sectia penala,judecatorie..este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 18 Iulie 2011
Stimata Doamna,

Este lagal sa atace rezolutia procurorului in instanta , nu inseaman insa ca instanta nu poate sa mentina rezolutia data de procuror , el a atacat rezolutia procurorului dar insa trebuie sa si probeze .

Personal cred ca se va mentine rezolutia de NUP si ma bazez pe faptul ca daca existau probe impotriva dvs atunci nu se dadea NUP.

Cat despre probatiunea celor 5000 lei asta cade in sarciana reclamantului, iar dvs beneficiati de prezumtia de nevinovatie, el trebuie sa demonstreeze ca ii avea si mai mult trebuie probat furtul ...

Oricum prezentati-va la proces daca sunteti citata si spuneti ca individul abereaza :)) glumesc desigur, ar fi indicat un avocat in acesta situatie ca sa nu existe surprize.

Cu stima
Mesaje reeditate
@ fefe48
Data post: Luni, 18 Iulie 2011, 18:01
Subiect: NUP+JUDECATORIE...continuare


...intrucat situatia mea financiara nu imi permite sa angajez un avocat..apelez la bunavointa dvs. sa ma indrumati sa caut solutii ptr. rezolvarea pb. mele...pot sa aman termenul de judecata?..citatia a venit pe 15.07.2011 si sunt chemata in instanta pe 22.07.2011..si cum pot face acest lucru?...va multumesc

@ eugen82
Data post: Luni, 18 Iulie 2011, 18:27


foarte simplu: cereti tyermen pentru angajarea aparator sau "pregatirea apararii"


:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti alte topicuri pentru a continua discutia inceputa pe un alt topic. Puteti folosi functia Raspunde in topicul deja deschis pentru a posta noi intrebari sau nelamuriri cu raspunsurile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)