avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune

Revin cu intrebari legate de procesul in care sunt reclamanta de fapt in care am fost reclamanta in dosar partaj bunuri comune, proces care s-a pronuntat in favoarea mea in data de 8 iulie 2011. Vazand ca instanta mi-a atribuit in posesie si proprietate unul dintre imobile cu recurs in 15 zile de la comunicare am crezut ca si piritul intelege acest lucru supunandu-se legii . Hotararea este definitiva dar nu irevocabila, considerand ca e definitiva totusi am crezut ca el nu mai poate intra peste mine in casa cand vrea el ca atare am incercat sa inchiriez iar el a intrat peste mine si m-a lovit ba mai mult in aceatsa dimineata a batut usa de la intrare in imobil in cuie eu nemaiavand acces in casa.
Am chemat organele de politie cand m-a lovit dansii au mentionat ca daca hotararea nu e irevocabila nu au ce sa faca .
Chiar cu aceasta hotarare definitiva paratul are acces in casa? ce masuri se pot lua pana la hotararea irevocabila?
Mentionez faptul ca in prima instanta nu a avut dovezi ca sa castige o cota parte mai mare ce sanse are in recurs (daca plateste taxele impuse de catre stat l-au obligat la plata sumei de 2325 lei taxa timbru judiciar pentru ceea ce i s-a atribuit lui alt imobil plus sulta catre mine si cheltuielile judecatoresti catre mine)recursul se plateste? si cam cat?
Daca nu are probe ce sanse are in recurs?
Daca pierde recursul mai are vreun drept de apel pe undeva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 20:14, 18 Iulie 2011
Recursul se taxeaza cu jumatate din taxa de timbru de la fond.
Atitudinea politistilor este tipica ..... mergeti si depuneti reclamatie in scris cum ca ar fi intrat peste Dvs in casa (daca a facut-o fara acceptul dvs). Mentionati ca imobilul va apartine si aratati ca aveti o hotarare definitiva in acest sens.
Este suficienta.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Bojan I.M., Mediator
are dreptate paratul. momentan hotararea nu este irevocabila si dvs nu puteti dispune cum doriti de casa. daca va pierde si in recurs nu va mai avea vreo cale de atac sa va impiedice sa faceti acte de dispozitie asupra casei.
Hotararea definitiva este executorie. Prin urmare, de la pronuntarea ei sunteti proprietara exclusiva a imobilului. Faceti-i plangere penala pentru tulburare de posesie (art.220 Cod Penal) si tulburarea folosintei locuintei (art.320 Cod Penal).
athe a scris:

are dreptate paratul. momentan hotararea nu este irevocabila si dvs nu puteti dispune cum doriti de casa. daca va pierde si in recurs nu va mai avea vreo cale de atac sa va impiedice sa faceti acte de dispozitie asupra casei.

chiar asa? poate patrunde prin violenta in proprietatea mea sa ma impiedice sa fac actele de dispozitie?
Alimanescu George a scris:

Hotararea definitiva este executorie. Prin urmare, de la pronuntarea ei sunteti proprietara exclusiva a imobilului. Faceti-i plangere penala pentru tulburare de posesie (art.220 Cod Penal) si tulburarea folosintei locuintei (art.320 Cod Penal).

Multumesc din suflet pt raspuns. Am dorit sa ma folosesc de bunul imobil pe care l-am castigat in instanta s-a dat hotararea definitiva eu acum vad ca este si executorie si m-am trezit si lovita si cu usa batuta in cuie. si geamurile.
Mai clar executorie inseamna ca pot aduce executor judecatoresc?
Si la ce parchet pot depune plangerea unde s-a judecat sau la cel de care apartin?

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)
Sunt mai multe adrese ale parchetului, unde trebuie sa depun o plangere impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna ziua, Am de recuperat bani restanti de la angajator in urma hotararii Tribunalului Bucuresti. Am facut recurs si la Curtea de Apel pentru alte drepturi ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)