avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune

Revin cu intrebari legate de procesul in care sunt reclamanta de fapt in care am fost reclamanta in dosar partaj bunuri comune, proces care s-a pronuntat in favoarea mea in data de 8 iulie 2011. Vazand ca instanta mi-a atribuit in posesie si proprietate unul dintre imobile cu recurs in 15 zile de la comunicare am crezut ca si piritul intelege acest lucru supunandu-se legii . Hotararea este definitiva dar nu irevocabila, considerand ca e definitiva totusi am crezut ca el nu mai poate intra peste mine in casa cand vrea el ca atare am incercat sa inchiriez iar el a intrat peste mine si m-a lovit ba mai mult in aceatsa dimineata a batut usa de la intrare in imobil in cuie eu nemaiavand acces in casa.
Am chemat organele de politie cand m-a lovit dansii au mentionat ca daca hotararea nu e irevocabila nu au ce sa faca .
Chiar cu aceasta hotarare definitiva paratul are acces in casa? ce masuri se pot lua pana la hotararea irevocabila?
Mentionez faptul ca in prima instanta nu a avut dovezi ca sa castige o cota parte mai mare ce sanse are in recurs (daca plateste taxele impuse de catre stat l-au obligat la plata sumei de 2325 lei taxa timbru judiciar pentru ceea ce i s-a atribuit lui alt imobil plus sulta catre mine si cheltuielile judecatoresti catre mine)recursul se plateste? si cam cat?
Daca nu are probe ce sanse are in recurs?
Daca pierde recursul mai are vreun drept de apel pe undeva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 20:14, 18 Iulie 2011
raluca32 a scris:

Am cerut certificat de grefa si aia de acolo mi-a spus ca nu ma ajuta cu nimic. Mdaaa....Incerc doar cu minuta ca imi este teama ca daca depun cand iese hotararea va fi prea tarziu

Depinde la ce intentionati sa il folositi.... pentru plangerea penala este suficient. Daca va ganditi sa instrainati imobilul in baza certificatului de grefa nu o sa reusiti. Nici pentru executarea sumelor de bani despre care faceti vorbire anterior.
bpcs a scris:

Certificatul de grefa este cel mai sigur in momentul de fata. Depuneti si cererea de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti insa nu va puneti prea mari sperante... dureaza mult.
Problemele Dvs sunt multiple.... sfaturile de mai sus sunt pentru incalcarea proprietatii si eventualele abuzuri (violenta, blocare de usa s.a). Mai aveti cateva din cate imi dau seama.... plata sultei, a cheltuielilor de judecata....aici o sa aveti nevoie de suportul executorului in cazul in care partea adversa nu intelege sa le execute voluntar.

Am cerut de dimineata certificat de grefa si mi-a spus aia de acolo ca nu pot face nimic cu el hmmm si am depus o cerere de urgentare a redactarii, o sa ma duc inapoi sa le cer certificatul de grefa sa pot depune plangerea.
bpcs a scris:

raluca32 a scris:

Am cerut certificat de grefa si aia de acolo mi-a spus ca nu ma ajuta cu nimic. Mdaaa....Incerc doar cu minuta ca imi este teama ca daca depun cand iese hotararea va fi prea tarziu

Depinde la ce intentionati sa il folositi.... pentru plangerea penala este suficient. Daca va ganditi sa instrainati imobilul in baza certificatului de grefa nu o sa reusiti. Nici pentru executarea sumelor de bani despre care faceti vorbire anterior.

Pentru plangere si pentru a sta linistita in imobil , stiu clar ca nu pot instraina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)
Sunt mai multe adrese ale parchetului, unde trebuie sa depun o plangere impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna ziua, Am de recuperat bani restanti de la angajator in urma hotararii Tribunalului Bucuresti. Am facut recurs si la Curtea de Apel pentru alte drepturi ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)