Buna seara,
Este vorba despre o AP infiintata intr-un bloc cu trei scari.
Intamplarea face ca locatarii de pe una dintre scari sa fie buni platnici sau, in cel mai rau caz, sa existe cate un datornic pentru maximum doua luni. Toti locatarii au montate apometre si contoare de caldura la calorifere.
Celelalte doua scari sunt "dotate" cu locatari care nu doresc instalarea apometrelor sau a contoarelor de caldura, dar sunt nemultumiti ca platesc mai mult. Nu isi aleg membri in comitetul executiv dar, din nou, comenteaza cand sunt probleme chiar pe scarile lor. Voteaza luarea unor decizii, dar le uita pur si simplu si au senzatia ca sunt pacaliti. Pe scurt, genul de oameni "lasa-ma ca sa te las", care nu vor sa se implice cu nimic niciodata, dar care au mereu ceva de comentat, o nemultumire de spus, o reclamatie fara rost de facut etc. Tot ei sunt cei care au datorii de multe mii de lei noi.
Va rog sa imi spuneti care este procedura prin care noi, locatarii scarii fara probleme si fara datorii, ne putem retrage din asociatia existenta pentru a ne face o noua AP doar pe scara noastra.
Evident ca la fiecare sedinta la care s-a ridicat aceasta problema, locatarii celorlalte doua scari refuza sa fie de acord din motive lesne de inteles.
Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu detalii suplimentare, daca aveti nevoie de ele.
Va multumesc foarte mult! Nici nu va dati seama cat de mult imi foloseste ceea ce am citit acolo! Un singur lucru va mai rog.
Acolo, in final, scrie asa: "Pe tot parcursul acestor pasi nu este necesara aprobarea asociatie mari din care se desprinde (in cazul desprinderii) si nu este necesara nicio stampila de niciunde."
Imi puteti indica articolul si legea in care se mentioneaza cele din citat?
Va multumesc mult de tot!
Pai in legislatia indicata mai sus nu exista prevedere care sa va oblige, care sa impuna necesitatea acordului vechii asociatii. Asa ca sunteti liber sa va faceti asociatie pe scara dumneavoastra.
Doar la finalizare trebuie sa realizati un protocol cu impartirea patrimonului cu asociatia veche preluand de la aceasta activul si pasivul aferent dumneavoastra.
Buna seara,
De la ADministratia financiara, biroul unde se depun actele necesare infiintarii AP, am primit ohartie pe care erau enumerate actele necesare.
Iata ce contine acea hartie:
Acte necesare pentru obtinere personalitate juridica - asociatii de proprietari
1) O cerere pentru acordarea de personalitate juridica (in numele presedintelui / delegatie persoana imputernicita)
2) statut
3) acordul de asociere (anexat tabel: act de identitate+ calitate fiecare membru)
4) actul constitutiv
5) Proces verbal de constituire (anexat tabel 50%+1; nume, prenume, cota parte indiviza, suprafata utila, nr. contract proprietate/an)
6) cartea funciara a blocului (se eliberea de catre judecatorie)sau dovada intabularii unui apartament
Acte necesare in situatia in care hotararea judecatoreasca se va obtine pentru fiecare scara a blocului:
7) aviz posiblitate separare radet
8) declaratie de delimitare a partilor comune
9) aviz posibilitate separare distrigaz
10) acordul scris al celorlalte scari
11) conventie intre asociatii de proprietari pe scari/tronsoane
Actele se depun numai in original + copie a intregului dosar
Atentie, sunt necesare 5 dosare numerotate!
Sper ca nu am facut prea multe greseli cand am transcris.
Care este ideea cu punctul 10? De ce am nevoie de acordul scris al celorlalte scari daca in lege nu este nimic mentionat in acest sens?
Ocupati-va intai de cele ce le-ati gasit scrise la procedura de infiintare a asociatiei gasita la Documente specifice ....pe forumul nostru si ingnorati acel punct 10 de care va ingroziti. Nu aveti proprietate comuna de impartit cu celelalte scari, asa ca proprietatea scarii dv. este bine delimitata.
Este un document din "vremea bunicii" din moment ce se refera la separare infrastructura RADET, cand se stie foarte bine ca RADET a facut contorizarea pe fiecare scara, deci punctul a) e caduc. La fel si gazele. Mai degraba se pune problema la infrastructura de apa rece unde contorul de bransament s-a facut, cand s-a facut, pentru un bloc intreg.
Despre conventie, aceasta se refera la impartirea fondurilor si a altor probleme intre scara dv. si vechea asociatie.
Dar ca sa cereti voie de la asociatie sa va separati nici nu este adevarat si nici nu am auzit pana acum....pe motivele exprimate mai sus.
Pe de alta parte nu vad de ce n-ati procedat cu primaria de la bun inceput si ne-ati mai intrebat pe noi!?
Ca sa aveti la ce va gandi in plus, daca e bine intr-un fel sau intr-altul?