avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare ROI - trecere la TVA lunar-studiu de caz
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare ROI - trecere la TVA lunar-studiu de caz

Daca am o societate cu TVA trimestrial
1. - ce trebuie sa faca inainte de a face un import din China - nu marfa in vederea revanzarii ci mijloc fix?
2. - ce implica acest import
3. - devine platitor de TVA lunar chiar daca imp este extracomunitar?
4. - daca am de facut ceva decl la finante dupa import, ce fel si pana la ce data?
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:32, 18 Iulie 2011
1.importul nu implica inscrierea in ROI
2.plata tva se face catre autoritatile vamale prin DVI
3.nu devine platitor de tva lunar
4.operatiunea se evidentiaza in decontul de tva la rd. 21

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la facturile din import mihaelamoraru65 mihaelamoraru65 Sunt mai noua in bransa in ce priveste facturile din import si as vrea sa intreb care e regimul pt TVA la facturile sosite ? trebuie platit inainte ? se ... (vezi toată discuția)
Achizitii dintr-un stat care nu e membru ue helenita helenita Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu cum trebuie tratata achitizia de bunuri dintr-un stat care nu e membru UE.Ce declaratii depun pentru o societate impozit ... (vezi toată discuția)
Import din china adr82 adr82 Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)