avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA renuntare la taxare venituri din inchirieri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

renuntare la taxare venituri din inchirieri

Buna ziua
Am urmatoarea problema si as dori sa va intreb care sunt implicatiile fiscale:
O Societate a achizitionat un imobil cu 20 apartamente pe care le inchiriaza persoanelor fizice sau juridice. Societatea a optat pt facturarea cu TVA a chiriilor, daca acum as renunta la aceasta optiune, care ar fi implicatiile fiscale, ar trebui sa efectuez ajustarea Tva pentru achizitia imobilului? Cum se procedeaza ? Mentionez faptul ca este un imobil nou achizitionat in nov.2007. Valoare Tva 400.000 lei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:24, 18 Iulie 2011
daca se renunta la taxarea operatiunilor de inchiriere, societetea este obligata sa ajusteze tva dedusa la achizitie, pentru perioada 2011-2026, adica 16/20 din 400.000 lei = 320.000 lei
aceasta suma se evidentiaza cu semnul minus la rd. 29.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)