Buna seara.
in ce conditii pot cere repunerea pe rol a unui dosar civil (contestatie decizie concediere) care a fost suspendat conf art 244 alin 2 cpc, deoarece exista un dosar penal formulat de catre angajator impotriva mea.
Doresc repunerea pe rol inainte sa se finalizeze dosarul penal deoarece se trage de timp intr un mod fara scrupule, mi s a promis ca pana in 15 Decembrie 2010 o sa am rezolutia de la procuror, si de atunci tot astept, fara nici un rezultat.
Ultima proba la dosarul penal a fost administrat in Decembrie anul trecut, de atunci nu s a mai facut absolut nimic.Alaltaieri am consultat dosarul la parchet.
Am depus mai multe cereri d eurgentare dar fara rezultat.
Am sanse sa obtin repunerea pe rol a dosarului civil si judecarea pe fondul cauzei inainte de finalizarea dosarului penal?
Daca da care este temeiul de drept?
Multumesc
In situatia in care instanta a suspendat judecata deoarece exista un dosar penal pe rol, " suspendarea va dainui pana cand hotararea pronuntata in pricina care a motivat suspendarea a dvenit irevocabila" - art. 244 alin. (2) C. proc. civ.
Prin urmare nu puteti repune cauza pe rol in acest moment.
atunci sa inteleg ca daca procurorul are chef sa tina 5 ani dosarul in sercatr nu pot face nimic timp de 5 ani?
Pot reclama undeva procurorul pentru tergiversare?