avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pânã când va rãmâne suspendatã judecarea cauzei?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pânã când va rãmâne suspendatã judecarea cauzei?

Buna Ziua,

Intr-un proces comercial, S.C. X cheama in judecataă pe SC Y, pentru ca in temeiul unui contract si al unei facturi senate de către administratorul SC Y , aceasta din urma sa fie obligata la plata unei sume de bani. SC Y intelege sa conteste creanta creditoarei pe motiv ca atat semnatura de pe contract dar si de pe facturi ar fi false, formuland plangere penala in acest sens. Firesc, procesul este suspendat, si dupa un an de zile, in urma cercetarii penale procurorul pronunta neinceperea urmarii penale, deoarece in urma experziei grafologice se stabileste ca semnatura de pe facturi apartine administratorului S.C. Y. In aceasta situatie se face cerere de repunere pe rol a cauzei comerciale, insa la termenul stabilit de instanta, S.C. Y vine si arata ca a formulat plangere impotriva ordonantei procurorului, iar instanta suspenda din nou judecata. Ce se poate face in aceasta situatie, in conditiile in care acest proces penal se poate prelingi inca un an de acum inainte?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:35, 11 Noiembrie 2012
anjinsan a scris:
Ce se poate face in aceasta situatie, in conditiile in care acest proces penal se poate prelingi inca un an de acum inainte?

Nu puteţi face nimic. Deşi nu aţi menţionat în mesajul dvs., presupun că suspendarea cauzei a fost dispusă în temeiul art. 244 Cod procedură civilă. Potrivit art. 244, alin. (2) Cod procedură civilă, suspendarea va dăinui până când hotărârea pronunţată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă. Aceste dispoziţii au caracter imperativ, impunând ca starea de suspendare să dureze până la soluţionarea definitivă a cauzei penale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Trebuie sa asteptati solutionarea plangerii impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale. Este vorba despre un proces care nu va avea cale de atac. Prin urmare ar trebui ca solutia in dosarul penal sa devina definitiva destul de curand.

Cred ca se va rezolva repede acest dosar daca spuneti ca aveti o expertiza grafoscopica in sensul constatarii ca semnatura apartine administratorului. Este o proba stiintifica care va fi greu de contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Art 244 alin 2 cpc CORTEX CORTEX Buna seara. in ce conditii pot cere repunerea pe rol a unui dosar civil (contestatie decizie concediere) care a fost suspendat conf art 244 alin 2 cpc, ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral alexandra22 alexandra22 buna seara!am si eu o intrebare daca se poate sa imi raspundeti....s-a deschis un proces civil de partaj reclamantul a invocat ca un contract de v-c este ... (vezi toată discuția)