avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nelamuriri legate de fuziune srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nelamuriri legate de fuziune srl

Buna seara. Doresc sa fuzioneze 2 societati:
-Soc. absorbanta are creante fata de absorbita
-Soc absorbita are experienta comerciala si imposibilitatea achitarii datoriilor catre posibila absorbanta
Intrebari:
1. Soc absorbanta poate folosi intr-o anume situatie spre exemplu participare la licitatii, experienta celei absorbite. Daca da, care ar fi modalitatea demonstrarii acesteia.
2. Prin ce modalitate ar fi posibil ca societatea absorbanta sa preia numele societatii absorbite.
3. Ce tip de fuziune ar fi oportun in situatia data
Multumesc mult, o seara buna.
Cel mai recent răspuns: cristinaurian , utilizator 10:44, 19 Iulie 2011
Toate aceste probleme se pot stabili in documentatia care sta la baza fuzionarii celor doua societati. Parerea mea este ca s-ar preta fuziunea prin absorbtie. Problema cu denumirea este intr-adevar interesanta...nu stiu ca in legislatie sa apara limitari exprese in sensul ca societatea absorbanta sa nu poata prelua denumirea societatii absorbite. Cred ca cu un proiect de fuziune bine fundamentat la care sa anexati hotararile societatilor de asemenea bine intocmite de oameni de meserie ati avea succes.
Multumesc mult. Daca puteti sa-mi recomandati oameni de meserie, in adevaratul sens al cuvantului, din Cluj-napoca va rog mult sa-mi transmiti la adresa cristinaurian@yahoo.com. Mutumiri inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - fuziune prin absorbtie JohnJohn JohnJohn Buna seara tuturor! Am urmatoarea situatie: In perioada 2007-2008, societatea X devine debitorul societatii Y. Soc Y obtine o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca pe perioada suspendarii ginnyy ginnyy am un salariat al carui CIM a fost suspendat pt crestere copil pe perioada suspendarii coontractului salariatului, societatea a fuzionat prin absorbtie cu o ... (vezi toată discuția)
Fuziune srl-consiliere am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)