avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare prejudiciu

Buna ziua

Cazul meu: Sunt proprietarul unui spatiu comercial pe care l-am inchiriat unei persoane, incheiind in acest caz si un contract. Din motive subiective chiriasul nu a platit chiria din februarie 2010 astfel ca am fost nevoit sa il actionez in instanta. Luna aceasta sentinta mi-a dat dreptate, urmand sa reintru in posesia spatiului comercial dupa contactarea unui executor.

Intrebarile mele: Cum pot sa imi recuperez banii din ultimul an? Trebuie din nou sa deschid inca o actiune pentru aceasta? Imi puteti recomanda legislatia in acest sens sau un material care sa descrie procedura?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
SPQR88, utilizator
Cel mai recent răspuns: SPQR88 , utilizator 15:07, 19 Iulie 2011
Actiunea dv. se va intemeia pe contractul de inchiriere care potrivti art.969 din codul civil trebuie executat de parti, formulati in acest sens o plingere adresata judecatoriei in care aratati ce anume sume solicitati cu titlu de chirie restanta
Multumesc pentru raspuns top dan. Actiunea pe care o vizez (recuperarea chiriei pe un an) va executa firma chiriasului care ma indoiesc ca valoreaza cu totul un sfert din suma pe care mi-o datoreaza. Ce prevede codul civil in cazul in care firma nu poate plati datoria sau intra in insolventa.
Tocmai ce am calculat taxa judiciara de timbru aferenta sumei pe care as cere-o chiriasului, suma care se ridica la aprox 2.500 RON.

Intrucat taxa de timbru este mare iar posibilitatile chiriasului sunt foarte mici, cum poate fi acesta pus in situatia sa imi plateasca datoria? Procesul fiind unul civil, in cazul in care nu ar putea strange suma respectiva s-ar putea muta la penal?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa recuperez banii de la un chirias? ionu roman ionu roman Buna ziua! Am un contract de inchiriere incheiat cu un chirias insa acesta nu mi-a mai platit ultimele luni de chirie. Imi recuperez banii prin cerere de ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit pe calea dreptului comun hajnyci hajnyci Buna ziua! Ajutati-ma va rog, daca vreau sa fac o actiune pe drept comun pt recuperarea unui debit si as dori sa fac pe calea dreptului comun care sunt ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala Ramona1982 Ramona1982 m-am hotarat sa imi dau seful in judecata pentru neplata salariului timp de 3 luni de zile si a contributiilor catre stat, in cazu in care acesta nu are nimic ... (vezi toată discuția)