avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunica decedata in 1996, tatal si o matusa decedati in 2007, o matusa in viata . Dupa moartea bunicului s-a dezbatut succesiunea iar in certificatul de mostenitor din 1949 scrie: mostenitori cei 3 copii + bunica. Cat din valoarea imobilului imi revine mie ca unic fiu al tatalui , succesiunea dupa tatal meu fiind facuta? Cam care ar fi taxele notariale in provincie avand in vedere ca imobilul respectiv de 44 mp este nelocuibil (degradat) si se afla pe o suprafata de teren de 210 mp, avand in vedere ca nu s-a facut succesiunea la termen ?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2008
ContSters48919, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 22:05, 7 August 2008
Trebuie sa dati mai multe detalii privind mostenitorii matusii decedate pentru a putea calcula cota care va revine.. Taxele notariale sunt diferite de la notar la notar. Va trebui sa va interesati la notariatul de la locul unde se afla imobilul pentru a putea face succesiunea.
Succes.
sunt 2 la numar, dar raspinditi in lume si s-ar parea ca nu avem cum sa le dam de urma, si de aici se naste o noua intrebare: cum se porcedeaza in cazul in care nu se poate lua legatura cu ei nestiindu-le nici domiciliul din strainatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu proprietarul intregului imobil? petje petje Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si ... (vezi toată discuția)
Pot intabula lotul moștenit? Gruia68 Gruia68 Bunica moare în 2008 . Avea 3 copii . Cel mare decedase și avea 2 copii . Copii lui deschid un proces de succesiune în timpul căruia are loc o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa bunicul robertinom robertinom Buna ziua, In anul 1958, bunicii mei au cumparat prin chitanta de mana ingregistrate la notariatul de stat un teren de 400mp in indiviziune, ei nu au fost ... (vezi toată discuția)