avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie cabinet veterinar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie cabinet veterinar

Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o monografie a unui cabinet veterinar. L-am preluat de curand si am o nelamurire in legatura cu produsele pe care le foloseste pt cabinet: fosta contabila le baga pe marfuri ( marfuri nestocabile) 371 dar parerea mea este ca treebuie bagate pe 3028 si date in consum la momentul utilizarii. Este corect cum spun eu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:51, 19 Iulie 2011
Buna dimineata !

Ce se foloseste ca si material consumabil de catre medic in cabinet se introduce in cont 3028 pe baza NIR-ului, Este de preferat sa aveti fise de magazie. In momentul in care acestea sunt date in consum, intocmiti bon. Ceea ce vinde se introduce in cont 371, sau in 3028 si se face transfer in 371 in momentul vanzarii (de ex. pot fi creme sau antibiotice pe care le are aprovizionate pentru uzul intern, insal e recomanda si acasa, in acest caz materialul consumabil devine marfa). In rest nu are cum sa fie diferita contabilitatea de cea a altor societati.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare din gestiune lenareg lenareg Societate vazare marfuri cu amanuntul (diverse).Materiale necesare pentru curatenie etc cum le pot scadea din gestiune .Sunt deductibile fiscal daca se iau ... (vezi toată discuția)
Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)
Achizitie facturier si chitantier scorus69 scorus69 Buna ziua am achizitionat un facturier si un chitantier la care mi s-a eliberat decat un formular de comanada. cum pot sa inregistrez in contabilitate ... (vezi toată discuția)