avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Am facut o prostie...m-am urcat intr-o masina la niste prieteni...apoi am realizat ca masina e furata...Dupa 500 m le-am cerut sa opreasca si sa ma lase jos...la cateva zile am aflat ca i-au prins pe cei in fapta si au ajuns la politie iar din masina au fost luate amprente...As putea sa ma aleg cu vreo problema,sa fiu acuzat de complicitate sau ceva de genu?#-o
Cel mai recent răspuns: max91 , utilizator 20:29, 8 Septembrie 2011
Cu certitudine. Aveati obligatia sa anuntati organelor in drept ca aveti cunostinta de infaptuirea unei infractiuni. Ia un avocat de mana si du-te imediat.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
emil6702, utilizator
Fiind vorba despre mai multi faptuitori , in aceasta situatie nu se poate lua in consideratie o desistare din partea dvs .
Desistarea , ca si cauza de nepedepsire este posibila numai atunci cand infractiunea este savarsita de o singura persoana.
Daca infractiunea este comisa in participatie adica de mai multe persoane , care pot avea calitatea de coautori , instigatori , complici – acela dintre participanti care renunta la activitatea la care a inteles sa contribuie , pentru a beneficia de imunitate, trebuie sa intervina activ spre a impiedica savarsirea faptei de catre ceilalti participanti, deoarece , altfel infractiunea se va consuma , iar pozitia sa , desi reprezinta o desistare , o revenire asupra hotararii luate , nu va avea , practic, nici un efect , conform preverilor art. 43 c.pen.
In situatia dvs , este recomandabil , in limita posibilitatilor financiare , sa consultati un avocat cu care sa discutati tactica pe care trebuie sa o abordati si sa va acorde eventuala asistenta juridica necesara.

va multumesc tuturor...din fericire am scapat din aceasta situatie........dar am o alta problema..am avut un telefon pe care doreal sa il vand...am fost sunat de un ``un smecher `` din oras ca este interesat de telefon si ca ar dori sa ne intalnim sa il vada si sa il cumpere...ne-am intalnit....i-am aratat telefonul si mi-a spus ca il cumpara....mi-a inapoiat cartela si mi-a spus ca o sa -l plateasca cand o sa aibe....martori nu exista...ce pot sa fac in acest caz???(cutia telefonului printre care si actele sunt la mine)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circumstanta agravanta in caz de disjungere? xuser xuser Se retine ca si circumstanta agravanta infractiunea infaptuita de 5 persoane impreuna, in cazul in care doar una a fost prinsa, iar politia dispune de ... (vezi toată discuția)
Incadrare - diferentiere complicitate sau favorizare uind1312 uind1312 Buna ziua, In practica, soferul care nu participa efectiv la infractiunea de vatamare corporala (sau loviri sau vc grava etc.) este incadrabil la ... (vezi toată discuția)
Pot obtine si eu un raspuns Canon01 Canon01 daca mai multe persoane arunc[ cu pietre spre un geam cu scopul de a-l sparge dar doar o piatra sparge geamul fara a se sti care persoana a aruncat-o ,cine va ... (vezi toată discuția)