avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circumstanta agravanta in caz de disjungere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circumstanta agravanta in caz de disjungere?

Se retine ca si circumstanta agravanta infractiunea infaptuita de 5 persoane impreuna, in cazul in care doar una a fost prinsa, iar politia dispune de disjungere?
da se va reține, la urma urmei fapta a fost săvâșită împreună, chiar dacă este judecată separat.
In cazul in care se va dovedi vinovatia inculpatilor , instanta urmeaza sa aprecieze in mod diferentiat gradul de vinovatie al fiecaruia din participantii la comiterea infractiunii (functie de autor, coautor, instigator, complice...)
Mult succes
P.S. daca se dispune la o disjungere se poate aprecia ca circumstanta agravanta , functie de natura faptei (in general regula este ca ''comiterea unei infractiuni de catre doua sau mai mlte persoane , constituie dupa caz circumstante agravante'')
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
xuser a scris:

doar unul prins :))) defapt doi, dar unul e "martor" , martor care-l acuza pe celalt :))


in acest caz, se poate dovedi daca e vorba de o forma de participatie penala sau nu, si daca ''martorul'' este or nu implicat in comiterea infractiunii...
In ce faza procesuala se afla dosarul?
faptul că unul dintre făptuitori declară împotriva celorlați nu îl transformă în martor, dacă poliția cunoaște că fapta a fost săvâșită de toți 5, o va cerceta ptr toți 5, împreună sau separat.
Circumstanta agravanta este reala, va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.
Una dintre circumstantele agravante legale este aceea cand fapta este savarsita de trei sau mai multe persoane impreuna.

Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna ContSters125947 ContSters125947 \"Savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna\" Daca esti acuzat de o fapta de inselaciune care a avut caracter continuat insa tu nu ai stiut ... (vezi toată discuția)
Pot obtine si eu un raspuns Canon01 Canon01 daca mai multe persoane arunc[ cu pietre spre un geam cu scopul de a-l sparge dar doar o piatra sparge geamul fara a se sti care persoana a aruncat-o ,cine va ... (vezi toată discuția)
Furt la bancomat marius_no87 marius_no87 cunosc pe cineva care opereaza bancomate in anglia si am inteles ca a fost retinut ,fiind la prima abatere curiazitatea mea este ce anume i s-ar putea intampla ... (vezi toată discuția)