avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... concediu prenatal ptr cei care obtin venituri din ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

concediu prenatal ptr cei care obtin venituri din drepturi de autor

buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca am dreptul la concediu( platit) prenatal si post natal daca in afara de contributiile pe care mi le retine platitorul ( impozit,cas si somaj) mai platesc numai 5.5% CASS in baza unui contract incheiat cu Casa se sanatate Cluj. Trebuie sa platesc suplimentar 0.85%? Cum, pentru ca la Casa de Sanatate nu prea se stie cum sa se procedeza in cazul meu?. Pana in noiembrie 2010 am avut un contract de munca pe durata nedeterminata, iar din decembrie 2010 obtin venituri numai din vanzarea drepturilor de autor , in decembrie voi naste si tin sa-mi achit toate obligatiile legale pentru a putea beneficia de plata concediilor medicale.Va multumesc anticipat
Pentru a beneficia de concediu prenatal si post natal trebuie sa platiti contributia pt concedii si inemnizatii de 0,85% conform OUG nr. 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pre si post natal (126 zile) cand avem si venituri extra-salariale, ca persoana fizica gaby_carey gaby_carey Anterior celor 6 luni raportate la luna in care voi intra in pre si postnatal (luate toate 126 zile odata in sept 2014 - dupa nastere), am avut pe langa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu pre si postnatal anka_pinty anka_pinty Buna ziua. Am ceva nelamuriri in legatura cu indemnizatia pt concediu pre si post natal. unde trebuie sa merg pt a depune actele(daca trebuie sa depun ceva si ... (vezi toată discuția)