avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu pre si postnatal

Buna ziua. Am ceva nelamuriri in legatura cu indemnizatia pt concediu pre si post natal. unde trebuie sa merg pt a depune actele(daca trebuie sa depun ceva si ce acte ar trebui). trebuie sa suspend activitatea pfa pe perioada asta?... ce pasi ar trebui sa urmez pt a beneficia de indemnizatie? nu am platit cei 0.85% dar intentionez; mentionez in plus ca nu vreau si concediu crestere copil(cel de 2 ani), doar concediu pre si post natal. lamuriti-ma si pe mine va rog.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:50, 22 Octombrie 2014
1. Incheiati un contract de asigurare sociala pentru concedii si indemnizatii cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) si platiti cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Cand veti intra in concediu de maternitate veti prezenta certificatele medicale la CJAS care vi le va plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)