avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reclamatie administrativa
Discuție deschisă în Executare silită

reclamatie administrativa

Un birou executor judecatoresc face la adresa institutiei noastre o reclamatie administrativa prin care dispune instituirea interdictiei de vanzare pt un autoturism ce apartine unui debitor si ne cere sa nu eliberam certificatul fiscal.
reclamatia este facuta in urma unei adrese anterioare prin care ne solicita ac lucru si a raspunsului nostru prin care conditionam dispunerea interdictiei de vanzare pentru bunurile debitorului cat si neeliberarea certificatului fiscal de transmiterea Sentitei civile si a incheierii.
Totodata ne pune in vedere ca poate lua masurile prev de art.108 indice 1 alin. 1pct2 lit.f) si art 108 indice 3 din CPC.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:42, 20 Iulie 2011
irinastnciu a scris:

Char nimeni nu ma poate ajuta? poate face o reclamatie administrativa pe legea 554 ? Nu ne-au fost solicitate informatii de ineres public, document ci pur si simplu ni s-a solicitat dispunerea interdictiei de vanzare si neeliberarea certificatului fiscal?



Buna ziua,
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive, daca puteti edita mesajul. Va invit sa cititi si Regulamentul de postare in forum.:www.avocatnet.ro/content/tag...

Conform disp. art.373 ind.2 (2) si (3) C.proc.civ. (va recomand sa studiati dispozitiile intregului articol)...daca sunteti institutie, sunteti obligata sa-i comunicati de indata, in scris, datele si informatiile necesare realizarii executarii silite, executorului judecatoresc, "chiar daca prin legi speciale se dispune altfel".

In caz contrar, "La cererea executorului sau a partii interesate instanta poate lua masurile prevazute de art.108 ind.1 alin.(1) pct.2 lit. f) si de art.108 ind.3 C.roc.civ."

Adica, veti primi o amenda, ce va fi dispusa de catre instanta de executare si...veti fi obligati si la despagubiri pentru "paguba cauzata prin amanare" (art.108 ind.3 C.proc.civ.).

Alegerea, va apartine.

parerea mea este diferita in acest caz. Nu poate sa ceara amendarea pt ca nu ati instituit aceasta masura. Obligatia dvs. este sa furnizati informatii, nu sa instituiti interdictii de vanzare. E curios de ce nu o sechestreaza el si va aduce la cunostinta despre sechestru. Atunci e altceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Bun mobil sechestrat - reglementare melisalov melisalov as vrea niste sfaturi daca se poate. o sa incerc sa fiu cat mai scurta cu putinta. Firma X trebuia sa ne achite niste facturi, am dat-o in judecata si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii aspara aspara Care sunt motivele pentru care s-ar putea solicita intoarcerea executarii ? (vezi toată discuția)