avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA extracomunitar

Buna ziua,

Sunt administrator la o firma IT neplatitoare de TVA (administrare servere, webdesign - serverele sunt gazduite in USA si apartin unei firme din China).

Emitem facturi catre China(deci in afara UE) si in urmatoarea luna se va depasi plafonul de 35000EUR (119.000RON) astfel incat va trebui sa ne inregistram ca platitori de TVA. Ce se va intampla mai departe? De exemplu pentru o incasare lunara de 5000EUR(factura este emisa de firma din Romania in EUR) va trebui sa platim 24% TVA statului roman? Am schimbat in programul de facturare firma din neplatitoare in platitoare de TVA si acum am urmatoarele optiuni la Cota TVA (24% / 9% / 0% SFDD / 0% SDD / 0% T inversa / 0% TVA Inclus / 5% / 19% )

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:52, 15 Octombrie 2011
dupa inregistrarea in scopuri tva, veti factura fara tva cu mentiunea neimpozabil in romania cf art. 133, alin 2 cod fiscal, intrucat locul prestarii serviciilor este considerat a fi china (locul unde-si are sediul beneficiarul)
Multumesc pentru raspuns. In cazul unui PFA norma de venit se aplica acelasi scenariu? (dupa depasirea plafonului de 35000EUR si inregistrarea in scopuri TVA, se va factura in China tot fara TVA?)

sigur ca da. nu exista diferente in ceea ce priveste TVA intre contribuabilii impusi la norma de venit si cei impusi in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Pfa - plafon si tva radumures radumures Am mai multe intrebari referitor la PFA: 1. Inteleg ca plafonul de scutire de TVA este acum la 220.000 lei (65.000 EUR). Asta inseamna ca daca sunt pe norma ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii programare prin internet in afara romaniei cezardum cezardum Buna ziua, Detin un PFA cu norma de venit, inregistrat ca platitor de TVA (si inregistrat si in ROI). Va rog, daca este posibil, sa imi confirmati ... (vezi toată discuția)