avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o mana de ajutor...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o mana de ajutor...

Timp de cateva luni am lucrat pentru o firma de marketing din Bucuresti ca operator , facand sondaje de opinie. La fiecare proiect venit, semnam contract, in care se preciza obligatiile fiecarei parti...Proiectele au fost trimise la timp, sarcinile mele le-am indeplinit, numai ca firma respectiva mi-a platit doar primul proiect! De aproximativ 2 luni tot astept sa primesc restul de bani, asta insemnand alte 3 proiecte finalizate.Coordonatoarea de la firma respectiva nu mai raspunde la telefon, deci firma nu a respectat contractul.Intradevar sunt putini bani la mijloc, insa nu sunt numai eu in situatia respectiva ci si alte 3 persoane care au muncit cot la cot cu mine.E timpul nostru, munca noastra si totodata dreptul de a ne cere banii! As dori sa stiu ce pot face in situatia de fata, tinand cont si de faptul k avem doar o singura copie dupa un contract. Pot reclama firma? Unde as putea s-o fac...si binenteles cum putem face sa ne primim banii? Astept raspuns...Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 11:06, 14 August 2008
Puteti chema in judecata firma pe baza contractului nerespectat.
Daca ati avut c.i.m., puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul.

Daca ati incheiat un altfel de c.i.m., atunci va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune in pretentii.
Pentru a va recupera drepturile banesti va fi nevoie sa actionati in instanta societatea, puteti face si o sesizare ITM-ului anterior actionarii in instanta.
Apelati la instanta de judecata.
Inercati sa luati legatura cu firma respectiva nu doar telefonic.Mai ales daca sunteti in acelasi oras. Incercati sa obtineti si ex nr.2 al celorlalte contracte pt ca in prezent aveti doar ex din primul contract.Cititi cu atentie clauzele privind plata dvs. E important de stiut daca e un contract de prestari servicii sau un CIM. Parerea mea e sa incercati intai o rezolvare amiabila, procesele sunt costisitoare si dureaza...Iar daca suma ce trebuia s-o primiti e mica....

Catalin

Alte discuții în legătură

Am achizitionat un serviciu fara factura si am luat teapa. mai pot face ceva? ionutvd ionutvd Buna ziua, In urma cu aprox 1 luna am contactat o firma de programare pentru a realiza un site. Unul dintre asociati mi-a propus sa-l faca el personal, fara ... (vezi toată discuția)
Contract neonorat drept autor vasile cel mare vasile cel mare Am un contract de drept de autor cu o firma de managemet, care a realizat un proiect pentru fonduri europene la o comuna. Termenul de plata a trecut de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma costy19 costy19 Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)