avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua,
Pana acum o luna si jmatate primeam pensia alimentara de la firma la care lucra fostul meu sot.Am fost anuntata ca nu voi mai primii banii pentru ca si-a dat demisia.Acum am aflat ca face asigurari pentru un broker de asigurari, dar pe politele de asigurari nu figureaza cu numele sau cu un cod de agent ci doar denumirea brokerului ( S.R.L.....).El spune ca nu plateste pentru ca nu lucreaza nicaieri dar copilul pentru care ar trebui sa plateasca pensia alimentara l-a vazut facand polite de asigurari acasa. Ce pot face legal ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:02, 19 Iulie 2011
asteptati sa nu plateasca pensia 2 luni, apoi puteti face plangere penala pt abandon de familie art.305 alin1 lit.c C.pen.
Pana cand va lamuriti exact daca realizeaza venituri sau nu si unde , puteti sa formulati o actiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie si pensia in favoarea minorului va fi stabilita la 25 % din 670 lei.
Cu alte cuvinte mai bine mai putin..decat deloc.
Ulterior, daca aflati exact daca si unde realizeaza venituri puteti formula o noua actiune de stabilire pensie in functie de veniturile pe care realizeaza.
Sau mai aveti varianta punerii in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara lenutaa lenutaa Buna.Parintii mei au divortat la nasterea mea,eu am ramas in custodia mamei iar tatal meu nu mi-a platit deloc pensia alimentara,am 17 ani si cateva luni...ce ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara nina1974 nina1974 Buna ziua Din martie de când am divortat fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara la copii. Ce trebuie sa fac? Il dau in judecata? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ELA39 ELA39 din ianuarie 2006 nu am mai primit pensie alimentara,pentru copiii mei(doi).tatal lor a iesit in ordonanta.primeam 170 ron.ce demersuri trebuiesc facute si ... (vezi toată discuția)