avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

din ianuarie 2006 nu am mai primit pensie alimentara,pentru copiii mei(doi).tatal lor a iesit in ordonanta.primeam 170 ron.ce demersuri trebuiesc facute si unde?sunt 35 de luni fara sa plateasc un leu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 6 Noiembrie 2008
Puteti opta pentru plangere penala pe 305 cod penal, sau deschideti un alt dosar prin care instanta il va obliga la plata pensiei raportat la salariu minim pe economie, chiar daca nu are venituri. Oricum este ilogic sa nu aiba venituri, pentru ca trebuie sa traiasca. Pentru sumele neplatite si la care era obligat in baza primei hotarari ar trebui sa-l executati silit (apelati la un executor judecatoresc. ). Se poate ajunge, ca in faza de executare, sa -i valorificati bunri mobile si imobile aflate in propietatea sa ( masina, calculator, mobila, casa, teren). Totul este sa nu va lasati. Oricum veti face totul pentru cei doi copii. De obicei tatal are impresia ca pensia se cuvine mamei, nu copiilor.
1. puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie - art.305 lit.c C.pen.
2. puteti pune in aplicare hotararea prin care a fost obligat sa plateasca pensie alimentara.
3. de asemenea, puteti solicita instantei majorarea pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare mamamiru7111 mamamiru7111 Buna ziua, Pana acum o luna si jmatate primeam pensia alimentara de la firma la care lucra fostul meu sot.Am fost anuntata ca nu voi mai primii banii pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)