avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare index contor gaze
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare index contor gaze

Buna ziua,
Am avut un chirias, persoana juridica, care a desigilat si a adus modificari contorului de gaze fara autorizare. Contractul de inchiriere a incetat in martie 2011, iar predarea efectiva a spatiului s-a facut in iunie 2011(prin proces-verbal de predare primire). Potrivit expertizei metrologice, contorul a fost desigilat in mai 2011. Partida de gaze este deschisa pe numele proprietarului, care refactura consumul de gaze chiriasului. Mentionez ca de la data incetarii contractului de inchiriere si pana la predarea spatiului nu s-a mai incheiat act aditional.
Cum pot sa demonstrez ca cel care a facut modificarile este chiriasul si ce actiune am impotriva lui? Este suficient procesul verbal de predare primire a spatiului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters121815 , utilizator 13:33, 20 Iulie 2011
Chiar daca a incetat contractul de inchiriere, in martie 2011, a operat tacita relocatiune. Prin urmare pentru a demonstra ca au stat acolo va trebuie atat contractul cat si procesul-verbal de predare primire.

In legatura cu actiunea pe care vreti sa o faceti: practic, ce doriti de la fostul chirias?
Chiriasul nu recunoaste faptul ca a modificat indexul contorului de gaze si, implicit consumul calculat, ca fiind real, de catre cei de la gaze. In consecinta, debitul trebuie platit de proprietar?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)
Anulare factura mihai_84 mihai_84 Salut! In luna ianuarie mi-au schimbat contorul de gaze. In urma acestei proceduri s-au incheiat anumite procese verbale care includeau si indexul contorului ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ludo ludo Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)